GB 1 speelt gelijk tegen laagvlieger

26 maart 2012

Met een gehavend team begon Grolse Boys de thuiswedstrijd tegen Oeken, de hekkensluiter in de competitie. Uit werd er nipt gewonnen met 1-0, dus het team was gewaarschuwd. De wedstrijd kenmerkte zich door een laag tempo. Oeken liet zich terug zakken en hoopte via een snelle omschakeling wat kansjes te krijgen. Grolse Boys kwam niet echt aan het voetballen en de lange bal werd te snel gebruikt. De thuisploeg was wel een paar keer gevaarlijk via de snelle buitenspelers.

Johan Houben scoorde na een half uur spelen. Hij schoot net buiten de 16 meter en de bal belandde in de verre hoek. Oeken kon daar nauwelijk iets tegenover zetten. Ze werden eigenlijk alleen gevaarlijk uit standaard situaties.

Grolse Boys begon sterk aan de tweede helft en er kwamen een aantal goede mogelijkheden. Helaas viel de 2-0 niet en bleef het 1-0. Oeken bleef gedisciplineerd verdedigen en werd totaal niet gevaarlijk. Een kwartier voor tijd viel keeper Sebastijan van Beugen uit met een rugblessure. Richard Lorist ging op doel staan en Benny de Leeuwe kwam er in als spits.

Daarna ging Grolse Boys naar achteren lopen en probeerde het de 1-0 te verdedigen. Dit was niet handig, want daardoor werd Oeken juist gevaarlijker. Grolse Boys kwam niet meer aan het voetballen en de gelijkmaker hing in de lucht. Drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan ook, een lange bal bereikte de spits en hij schoot de bal er in.

Alleen stond die speler buitenspel en was dat ook geconstateerd door de grensrechter. Helaas dacht de scheidsrechter er anders over en keurde hij het doelpunt goed. Op dat moment waren er veel boze mensen op het Wilgenpark. Er ontstond wat tumult, maar nadat iedereen een beetje was afgekoeld werd de wedstrijd uitgespeeld. Het bleef 1-1 en Grolse Boys verloor twee dure punten.

Zelos won van SVDW’75 en werd daarmee de terechte kampioen. Gefeliciteerd! En veel succes in de 3e klasse. Grolse Boys moet nog vier belangrijke wedstrijden spelen om een plek in de nacompetitie te behalen.

Opstelling
Doel: Sebastijan van Beugen (Benny de Leeuwe)
Achter: Vincent te Brake, Jalal Essbai, Martijn van de Wiel, Maikel Nuchter
Midden: Dalibor Repija, Ronald Wagendorp, Sander Wijgerink
Voor: Johan Houben, Maarten Kerver (Arben Rama), Khalid Chaboune (Richard Lorist)

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72