GB 1 verliest 2 punten in Harfsen.

11 maart 2012

Grolse Boys staat het hoogst op de ranglijst en wil net als vorig seizoen graag meedoen aan de nacompetitie, maar S.V. Hafsen begon afgelopen zaterdag gretiger aan de wedstrijd dan Grolse Boys. Het eerste kwartier waren zij dan ook sterker dan hun Groenlose gasten, die veel te veel balverlies leden. Met name de eindpas kwam veelal niet goed aan. Echte kansen kwamen er echter niet voor de thuisploeg. Halverwege de eerste helft nam Grolse Boys het initiatief over, maar de voorhoedespelers waren te individueel ingesteld en praten meer dan ze voetbalden. Het gevaar moest vooral van het middenveld komen. Zo schoot Johan uit een vrije trap via bovenkant lat over . Andere vrije trappen van Johan leverden beduidend minder gevaar op.

In de rust had trainer Raymond van de Heide geprobeerd de spelers scherp te krijgen, maar veel veranderde er niet aan hun spel. De achterhoede hield de boel goed dicht , terwijl de voerhoede weinig echt gevaar stichtte. Ronald schoot nog wel een keer op de lat, maar de medespelers deden te weinig met de afvallende bal. Sander Wijgerink , die Maikel verving, speelde verdienstelijk, maar kon ook geen echte ommekeer brengen. Hetzelfde geldt voor Slavko Duvnjak , de vervanger van Zouhair. De Grolse Boys bleef sterker maar creëerde weinig echte kansen.

De gele kaarten werden ook gelijk verdeeld. Zo ontving Mathijs terecht zijn vierde kaart van het seizoen en mag hij de volgende thuiswedstrijd niet meedoen. Ook op de kaart van Benny was weinig aan te merken. Echt gemene overtredingen waren er niet. De scheidsrechter had dan ook een niet al te moeilijke wedstrijd.

Na 90 minuten stond er 0-0 op het scorebord en volgens beide kampen had er nog wel een uur gevoetbald kunnen worden, zonder dat er gescoord zou worden. De punten werden dus tussen beide verenigingen verdeeld. Doordat Almen en DOVV hun wedstrijden wonnen, deden zij goede zaken en doen zij weer mee in de strijd om de tweede plaats. Met SVDW lijkt het wat minder te gaan, want zij verloren nu twee wedstrijden op rij. Aanstaande week is Grolse Boys vrij en de eerst volgende wedstrijd is op 24 maart thuis tegen Oeken. Laten we hopen dat ze dan een goede wedstrijd voetballen, zodat er daarna een extra reden is om feest te vieren. ’s Avonds vindt namelijk Boys in Rosso plaats.