Grolse Boys 1 doet goede zaken in eigen huis

4 maart 2012

Almen begon gretig aan de wedstrijd en in de eerste minuut was het al bijna 0-1. Maar op een rommelige manier wist men de bal gelukkig uit de 16 te krijgen. Beide teams hanteerden daarna snel de lange bal en er werden veel fouten gemaakt. Het was te merken dat beide teams niet wilden verliezen vandaag.

Grolse Boys kwam wel verdiend op voorsprong. Khalid Chahboune schoot de bal op doel en uit de rebound kon Arjan Paf makkelijk scoren. Helaas kwam Almen al snel weer op gelijke hoogte. Het kreeg een makkelijk gegeven vrije trap en die werd netjes binnengeschoten.

Voor rust kwam Grolse Boys wel weer op voorsprong, doordat Almen slecht uitverdedigde Zouhair Chahboune kon profiteren. Met de 2-1 ging Grolse Boys de rust in. Mathijs Paf werd in de rust gewisseld, want hij stond op scherp en voor hem kwam de jonge Jeffrey Firing in het veld.

Vlak na rust nam Grolse Boys snel afstand. Na een mooie aanval rondde Arjan Paf het goed af. Jammer genoeg kwam Almen weer dichterbij. Sebastijaan van Beugen schatte de vrije trap verkeerd in, een polletje en de spits van Almen deden de rest, 3-2.

Gelukkig scoorde Grolse Boys niet lang daarna de 4-2. Zouhair gaf een verdediger van Almen een slim duwtje bij een voorzet en hij kopte binnen. Zo leek de wedstrijd gespeeld, alleen kwam Almen toch terug. Na slecht verdedigen werd de 4-3 gescoord.

Almen probeerde hierna druk te zetten naar voren, maar hierdoor kwam er steeds meer ruimte op het middenveld en Grolse Boys maakte hier slim gebruik van. Juist Grolse Boys werd gevaarlijk en niet Almen. Zouhair werd in het 16 meter gevloerd en Jalal Essbai schoot de terechte penalty binnen.

Na 90 minuten stond er 5-3 op het scorebord en waren de 3 punten binnen. De concurrenten voor een plaats in de nacompetitie verloren allemaal, dus het was een goed middagje voor Grolse Boys. Volgende week moet Grolse Boys op bezoek bij Harfsen.