GB 1 verliest de topper tegen Zelos

27 februari 2012

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Een zware herstart want tegenstander was koploper Zelos. Grolse Boys moest noodgedwongen beginnen met twee voormalige eerste elftalspelers in de basis.

Grolse Boys begon zwak aan de wedstrijd en Zelos profiteerde er prima van. Na 10 minuten was het al 2-0. Het eerste doelpunt was een afstand schot die door Sebastijaan van Beugen verkeerd werd beoordeeld. De 2-0 was een mooi uitgespeelde aanval, waarbij gezegd moet worden dat Grolse Boys wel heel veel ruimte gaf. Dit was een grote domper voor de mannen.

Grolse Boys liet zich daarna wat meer inzakken en probeerde via counters er snel uit te komen. Dit had wel effect, want het team werd gevaarlijker. Johan Houben kreeg een grote kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar helaas schoot hij de bal over. Na deze grote kans kreeg Zelos een vrije trap vlakbij de 16 meter lijn. Deze vrije trap werd gekeerd door Sebastijaan, maar de verdediging van de Grolse Boys stond niet op te letten en de spits van Zelos maakte het netjes af, 3-0.

Voor rust probeerde Grolse Boys nog iets terug te doen. Ronald Wagendorp en Zouhair Chahboune waren dichtbij, maar door een uitstekende redding van de keeper bleef het 3-0. In de rust werd iedereen even boos op elkaar en die boosheid werd omgezet in positieve energie.

Na rust ging Grolse Boys meer druk zetten op de verdediging van Zelos om wat te forceren. Johan schoot een vrije trap prachtig in de hoek, 3-1. Na het doelpunt was het wedstrijdbeeld gekanteld vergeleken met de eerste helft. Grolse Boys was nu gretig en ging steeds beter voetballen. Zelos kwam weinig meer aan het voetballen toe en hanteerde veel de lange bal.

Zelos gokte op een snelle counter, omdat Grolse Boys 1 op 1 ging spelen. Hieruit werd Zelos ook een aantal keer gevaarlijk. De genade klap viel echter toch, een kwartier voor tijd, toen een snelle counter netjes werd uitgespeeld en de 4-1 werd gescoord. Later viel ook nog de 5-1 en vlak voor tijd nog de 5-2. Ronald Wagendorp schoof de bal prima in de hoek.

Zelos was de betere ploeg en ze waren effectiever, dus ze hebben verdiend gewonnen. Grolse Boys moet zich nu concentreren om in de top 4 te eindigen, zodat de kans groot is dat het team nacompetitie kan spelen. Volgende week staat er direct een belangrijke wedstrijd op het programma om dat te bewerkstelligen, tegen Almen.