Grolse Boys 1 met winst de winter in

11 december 2011

In de beginfase was SVDW de bovenliggende partij, want Grolse Boys liet zich wat terug zakken. Echt grote kansen kreeg SVDW echter niet. Eenmaal moest Sebastijan van Beugen naar de hoek na een goede kopbal. Grolse Boys had veel moeite met het veld en de wind en probeerde door middel van de lange bal de spitsen te bereiken.

Deze tactiek pakte vrij goed uit, want SVDW had veel moeite met de snelle spitsen van Grolse Boys. Voor rust kwam Grolse Boys op een 1-0 voorsprong, nadat Ronald Wagendorp de bal op de lat schoot en Danny Ferrol de afvallende bal van dichtbij inschoot. Het had voor rust ook nog 2-0 of zelfs 3-0 kunnen worden. Ronald schoot een keer snoeihard op de keeper en Zouahair Chahboune miste scherpte.

Na rust had Grolse Boys de wedstrijd onder controle. SVDW probeerde druk te zetten, maar dit lukte niet. Grolse Boys liet zich wat inzakken en kwam er vaak razendsnel uit. Johan Houben was één van de spelers die erg gevaarlijk was. Hij maakte ook de 2-0, door vanuit een onmogelijke hoek de bal snoeihard binnen te schieten. Er was geen vuiltje aan de lucht en de buit leek al binnen.

SVDW profiteerde echter uitstekend van de man minder die Grolse Boys even had, nadat Jalal Essbai buiten de lijnen ging. De linksback kon makkelijk voorzetten en nadat Sebastijan de eerste bal nog goed had, schoot de spits makkelijk van dicht bij binnen, 2-1. Niet veel later viel ook nog de gelijkmaker uit een corner. De bal werd licht aangeraakt en de spits van SVDW kon makkelijk binnen tikken.

Dit was een domper voor Grolse Boys, want ze moeten winnen om weer gelijk te komen in punten met SVDW. Na de 2-2 ging Grolse Boys op zoek naar het winnende doelpunt. Vijf minuten voor tijd viel uiteindelijk de bevrijdende 3-2. Na een mooie aanval, rondde Ronald het perfect af. De vreugde was enorm! Vlak voor tijd, kreeg de keeper van SVDW ook nog rood, nadat hij de doorgebroken Arjan neerhaalde. De laatste minuten moest SVDW dus nog met 10 man verder.

De uitstekende fluitende scheidsrechter floot niet veel later voor het eindsignaal en de 3 punten waren binnen. Grolse Boys gaat als 2de de winterstop in. Er zijn nog 8 wedstrijden te spelen en er doen nog 5 teams meer om de kampioenschap en de nacompetitie.

Alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!