Grolse Boys B1 kampioen!

26 november 2011

Afgelopen zaterdag heeft het B1-team van de Grolse Boys de laatste wedstrijd gespeeld van de najaarscompetitie. Aangetreden moest worden tegen Harfsen B1, de nummer drie op de ranglijst. Het was een uitwedstrijd, waarbij vele supporters aanwezig waren om het team te ondersteunen.
Voor de Boys-jongens stond er veel op het spel, want met 1 punt voorsprong móest er gewonnen worden om het kampioenschap te behalen. Vanaf het begin werd geprobeerd Harfsen onder druk te zetten, maar snel werd duidelijk dat dit een taaie tegenstander zou worden, die zich maar zo niet gewonnen gaf.
Na enkele kansen over en weer was het toch Harfsen die een voorsprong nam door te scoren uit een toegekende strafschop, 1-0. De jongens van de Grolse Boys waren even van slag, maar in de 24e minuut schoot Nick Berentsen na een scrimmage voor de goal de bal in het net en zorgde zodoende voor de gelijkmaker. De Boys kreeg daardoor moed en Harfsen werd zwaar onder druk gezet en een doelpunt hing in de lucht. Maar de vele genomen corners, die steeds gevaarlijker werden, leverden helaas geen doelpunten op. Toch zorgde Eduardo de Sousa Cavalcante (Doudou) er na een prachtige actie voor, dat het Boys-team met een 1-2 voorsprong de rust in kon gaan.
De tweede helft begon voor de Boys zeer succesvol. Vanaf de aftrap werd er even strak heen en weer getikt, zonder dat er een Harfsen-speler aan te pas kwam. Nick Berentsen wist uit deze actie gelijk te scoren en de 1-3 was een feit. Daarna kreeg de Boys nog volop kansen, maar door de druk die op deze wedstrijd lag, werden deze niet benut. Harfsen kwam daardoor beter in het spel en de Grolse jongens moesten alles in het werk stellen om de voorsprong te behouden. De uitstekend spelende achterhoede en het goede keeperswerk van Brian Firing konden voorkomen dat er nog door Harfsen gescoord werd. De Boys kon uiteindelijk opgelucht ademhalen, want het kampioenschap was behaald.
Na de wedstrijd werd de jongens een attentie aangeboden namens hun ouders en vanuit het bestuur van de Grolse Boys werd een medaille uitgereikt, waarbij een fles champagne het geheel feestelijk compleet maakte. Na terugkomst in Groenlo werd in de kantine van “het Wilgenpark” de viering van het kampioenschap nog een poosje voortgezet.
Het B1-team van de Grolse Boys is ongeslagen kampioen geworden met 8 overwinningen en twee maal gelijk spel. Dit is een grote prestatie van het gehele team, met uiteraard dank aan trainers Jacques en Ronald Wagendorp, grensrechter Toon Schartman en leider Martin Jansen. Het was niet altijd een gemakkelijk seizoen, maar in deze afdeling mag het team zich desondanks een waardig kampioen noemen.