Grolse Boys 1 lijdt zure nederlaag

13 november 2011

Vorige week werd er nog zonder veel moeite gewonnen van SKVW, dus Grolse Boys begon met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen DVOV. Dat team is de grote onbekende in de 4e de klasse D. Voor zover we weten werd er één keer eerder tegen de club uit Rozendaal gespeeld. Dat was in 2003, in de nacompetitie. Toen werd er kansloos verloren, met een uitslag die al lang vergeten is.

Met een bijna ongewijzigd elftal begon Grolse Boys goed aan de wedstrijd. Ze kregen al snel twee goede mogelijkheden. Zouhair was het dichtst bij de openingstreffer, maar door een geweldige reflex van de keeper vloog de bal over het doel. Even later schoot Johan snoeihard op het doel, maar weer stond de keeper in de weg. Beide ploegen probeerde te voetballen, alleen hadden ze beide moeite met de snelle buitenspelers.

Dit resulteerde in een aantal overtredingen en aan beide kanten viel een terechte gele kaart. DVOV was in de eerste 20 minuten vooral gevaarlijk via standaardsituaties en de 0-1 viel dan ook uit een corner. Grolse Boys was niet goed aan het dekken en de bal viel via via voor de voeten van Luuk Huurnink en hij schoot beheerst de bal in. Het doelpunt viel een beetje onverwachts, want Grolse Boys was op dat moment beter.

Hierna probeerde de thuisploeg te blijven voetballen, want de kansen zouden wel weer komen. Na ongeveer 25 minuten maakte Bart Smeets een onbesuisde sliding en de scheidsrechter bestrafte deze overtreding terecht met een gele kaart. Dit was de tweede gele kaart en dit betekende dat hij kon gaan douchen. Grolse Boys was hierdoor van slag en DVOV profiteerde hier gelijk van door de 0-2 te scoren. De voorzet werd netjes ingekopt door de lange Sjoerd Tjoonk.

Grolse Boys probeerde het op te pakken, maar het lukte niet. Mede doordat de speler te veel bezig waren met de scheidsrechter, die een aantal merkwaardige beslissingen nam. Voor rust viel ook nog de 0-3, doordat de Sjoerd Tjoonk op randje buitenspel alleen door kon lopen op de keeper. Hij schoot de bal in de verre hoek en Grolse Boys ging met een kater de rust in.

In de rust werd de knop omgezet en trainer Raymond vertelde de mannen wat de plannen waren. Het team ging 3-3-3 spelen en het hele team moest alles geven om toch nog te proberen terug te komen. De eerste 20 minuten na rust was Grolse Boys beter dan DVOV. De spelers waren feller en zetten druk naar voren. Dit resulteerde ook in 1-3 uit een corner. Maikel Nuchter kopte van dichtbij de bal er in.

Iedereen ging er weer in geloven. Ronald Wagendorp was nog heel dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij speelde de bal iets te ver weg voor Johan. Waardoor de verdediging van DVOV weer snel goed kon staan. Hierna ging Grolse Boys alles of niets spelen en viel er veel ruimte achter de verdediging. DVOV profiteerde hier goed van en scoorde de 1-4. Fran Witt kon de mooie aanval gemakkelijk afmaken.

Door dit doelpunt was het geloof weg bij Grolse Boys en kon DVOV eenvoudig de wedstrijd uitvoetballen. DVOV heeft de aansluiting gemaakt met de bovenste ploegen en Grolse Boys is een plaatsje gezakt. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen nieuwkomer DVV uit Duiven op het programma.