Grolse Boys 1 wint de derby!

6 november 2011

Afgelopen zaterdag mochten de mannen de wei weer in, nadat ze twee weken geen wedstrijd hadden gevoetbald. De laatste wedstrijd tegen SP Eefde werd verassend verloren, waardoor iedereen er op gebrand was om weer een goede prestatie neer te zetten.
Jammer genoeg zag je dit er niet van af in de eerste 20 minuten. SKVW begon beter aan de wedstrijd dan Grolse Boys. Ze waren feller in de duels en de verdediging had moeite met de snelle uitbraken van de gastheren. Door miscommunicatie tussen Jalal en Barry kon Diederick Veldkamp van SKVW eenvoudig profiteren en scoorde de 0-1. Grolse Boys was door dit doelpunt wakker geschud. Ze gingen daarna beter voetballen en er werden ook steeds meer duels gewonnen. Er kwamen een aantal kleine kansjes, maar het vizier van de spitsen stonden niet goed. Vlak voor rust werd toch de gelijkmaker gescoord. Maarten Kerver schoot de bal laag en strak in de verre hoek na een mooi opgezette aanval. Met de 1-1 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.
Na de rust veranderde trainer Raymond van der Heide twee posities, door meer druk te zetten op de middenvelders van SKVW. Je kon direct merken dat ze daar erg veel moeite mee hadden. Grolse Boys probeerde langzamerhand steeds meer druk naar voren te zetten. Na een kwartier kwam Vincent te Brake erin voor Maarten en ging Johan een linie naar voren. Deze wissel pakte goed uit. Vincent gaf een mooie pass aan Johan en hij zette de bal prachtig voor. Zouhair hoefde er alleen maar tegen te lopen en op deze manier kwam Grolse Boys op voorsprong.
Grolse Boys ging verder met druk zetten en SKVW probeerde snel de bal naar voren te krijgen. Hierdoor werd het veld erg groot, waardoor er op middenveld veel ruimte ontstond. Door goed druk zetten van Vincent werd spits Arben in stelling gebracht en hij maakte het keurig af. Zo stond de 3-1 op het scorebord.
Na dit doelpunt werd Zouhair gewisseld en kwam Edin erin. Edin staat er net in en zijn eerste balcontact werd ook direct een doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Johan, kon Edin eenvoudig de 1-4 scoren.
SKVW probeerde met de lange bal wanhopig nog op een aansluitingstreffer te scoren. Vlak voor tijd kwam viel de 4-2 nog wel. Invaller Henry Elferdink kreeg de bal op 20 meter van de goal en schoot de bal prachtig in de kruising. Een nominatie waard voor het doelpunt van het jaar. Een paar minuten later floot de prima fluitende scheidsrechter af en waren de 3 punten binnen.
Na een niet al te best eerst half uur heeft Grolse Boys verdiende met 4-2 gewonnen van SKVW. De concurrenten hebben ook allemaal gewonnen, dus volgende week is er weel belangrijke wedstrijd thuis tegen een onbekende tegenstander DVOV.