Grolse Boys 1 pakt koppositie

11 september 2011

Afgelopen zaterdag stond de zware uitwedstrijd tegen SVDW uit Doetinchem op het programma. SVDW is een fysiek sterke ploeg, die van aanpakken weet en zo de tegenstander vaak imponeert. Grolse Boys kent deze ploeg inmiddels vrij goed en heeft er vorig jaar drie keer tegen gespeeld. In het begin van de competitie werd er thuis met 5-1 verloren, maar na de winterstop werd er in Doetinchem met 3-1 gewonnen, terwijl het in de nacompetitie 0-0 bleef.

Grolse Boys begon vrij rustig aan de wedstrijd en hield zich goed aan de afspraken. Het eerste half uur gebeurde er weinig en leek het meer op een schaakwedstrijd. Uitgespeelde kansen vielen nauwelijks te noteren. SVDW was vooral gevaarlijk met vrije trappen, maar Barry Janssen hield zijn doel prima schoon. Helaas kon Arben Rama de eerste kans van Grolse Boys, alleen voor de keeper, niet afmaken. Maar uit een corner sprong Zouhair Chaboune hoger dan zijn tegenstanders en kopte de 1-0 er in.

SVDW was duidelijk aangeslagen. Vlak voor rust werd er slecht uitverdedigd, waardoor Ronald Wagendorp de bal kon onderscheppen en rustig kon scoren. De ruststand was dan ook 0-2. Na de rust werd een stormloop van de thuisploeg verwacht en dat gebeurde ook. Zeker nadat SVDW via een zeer gelukkig schot er 1-2 van maakte kreeg Grolse Boys het moeilijk. Vooral via kopballen kregen zij goede kansen. Eén daarvan ging zelfs een op de paal. Maar zoals zo vaak in wedstrijden, als de ene ploeg de kansen niet maakt, dan doet de ander het wel.

Ronald kreeg op het middenveld de bal en verplaatste die over het halve veld naar Zouhair, die prachtig de verdediging uitspeelde en scoorde. Toen was SVDW eigenlijk verslagen en voerde Grolse Boys een show op. Ronald onderschepte bij het uitverdedigen van SVDW weer de bal en maakte het prima af, waardoor het 1-4 werd. Ondertussen werd er bij Grols Boys gewisseld en viel met name Richard Lorist prima in.

Tenslotte maakte op het eind Arben Rama via een prachtige goal er 1-5 van. Ondanks deze ruime overwinning was het spel van Grolse Boys niet steeds even goed. Er wordt nog te veel gepraat, zelfs bij een duidelijke voorsprong. Het plan was dit jaar om van het begin goed mee te doen en niet direct al achter de feiten aan te lopen. Die opzet is tot nog toe dus gelukt. Het is echter zaak dat vol te houden. Volgende week tegen Zelos uit Zelhem, weer een geduchte tegenstander, kan Grolse Boys tonen of de koppositie terecht is. 

Opstelling
Doel: Barry Janssen
Achter: Danny Ferrol(Richard Lorist), Jalal Essbai (Edin Becic), Ramon Smit, Bart Smeets(Maarten Kerver)
Midden: Arjan Paf, Ronald Wagendorp, Jouhan Houben
Voor: Zouhair Chaboune, Arben Rama, Maikel Nuchter

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72