Kampioenschap van Groenlo 20 augustus

13 augustus 2011

Kampioenschap van Groenlo: S.V. Grolse Boys 1 – S.V. Grol 1.

Zaterdag 20 augustus a.s. vindt wederom de voetbalwedstrijd om het kampioenschap van Groenlo plaats tussen S.V. Grolse Boys en S.V. Grol; een inmiddels jaarlijkse traditie. Afgelopen jaar heeft deze wedstrijd niet plaatsgevonden; het spelen van bekerwedstrijden op de geplande datum en de vele blessures op dat moment bij de S.V. Grolse Boys waren hiervan de oorzaak. In gezamenlijk overleg is toen besloten om de wedstrijd voor het seizoen 2010-2011 niet door te laten gaan en voor het nieuwe voetbalseizoen een nieuwe datum te prikken.
De combinatie met de Groenlose kermis was toen direct een interessante optie. Al vaker is er voorgesteld om deze wedstrijd te laten plaatsvinden in het kermisweekend, maar dat leverde vaak een probleem op, omdat Longa dan vaak haar Keitoernooi hield, waar S.V. Grol dan voor uitgenodigd was. Dit jaar levert het geen probleem op en vindt de wedstrijd dus voor de eerste keer plaats in het komende kermisweekend.
Er is gekozen voor een aanvangstijd van 16.00 uur om de mensen, die druk doende zijn met het plakken van de panelen toch in de gelegenheid te stellen de wedstrijd te komen bekijken. Dit jaar wordt er gespeeld op het “Wilgenpark”. Het wordt dus een thuiswedstrijd voor S.V. Grolse Boys.
De wedstrijd om het kampioenschap van Groenlo is altijd een enigszins beladen wedstrijd. S.V. Grolse Boys, als kleinere vereniging, wil natuurlijk niet onderdoen voor de grotere zustervereniging, terwijl S.V. Grol geen gezichtsverlies wil lijden door van haar kleinere zustervereniging te verliezen. De spelers van beide verenigingen kennen elkaar goed, want er zijn heel wat spelers die al bij de andere vereniging gespeeld hebben. De sfeer tussen beide verenigingen is de laatste jaren goed. Op bestuurlijk niveau wordt er tussen S.V. Grol en S.V. Grolse Boys, maar ook tussen de andere verenigingen uit Oost-Gelre, goed samengewerkt.
Voor zowel Harry Paf, sinds oktober 2009 voorzitter van S.V. Grolse Boys, als Hans Scheinck., de onlangs aangetreden nieuwe voorzitter van de S.V. Grol, is de komende kampioenswedstrijd de eerste officiële onderlinge wedstrijd.

Veel spelers van de S.V. Grolse Boys hebben in het verleden al bij de S.V. Grol gespeeld. Van de huidige selectie zijn dat Arjan Paf en Ronald Wagendorp. Dit zijn ook de nieuwe selectiespelers van S.V. Grolse Boys, buiten de spelers die vanuit de jeugdafdeling nu toetreden tot de senioren en waarvan veel verwacht wordt.
Vóór de wedstrijd zal er nog “afscheid” genomen worden van een 5-tal spelers, die jarenlang een vaste kracht waren in het eerste team, maar nu op een wat lager niveau willen gaan spelen en wel in het derde elftal. Dit zijn Bram Corts, Sacha Milutinovic, Niels Rondeel, Holger Braun en Dalibor Repija.
Van deze spelers hebben Sacha, Niels, Dalibor en Holger ook al gevoetbald bij de S.V. Grol, dus is Bram van dit vijftal de enige echte Grolse Boys man.
Bij S.V. Grol zijn Wouter Scharenborg, Frank Oosterholt, Kevin Stöteler en Dennis Pasman (lager elftal) geen spelers meer van de eerste selectie. Bram Rhebergen (Hatert) en een aantal jeugdige spelers zijn hun vervangers.
Tijdens de rust en na de wedstrijd wil de hondenvereniging uit Lichtenvoorde nog een demonstratie geven. Men wil de honden laten wennen aan het lawaai van publiek ter voorbereiding op het komende Nederlandse kampioenschap, waaraan men op korte termijn gaat deelnemen.

Het is traditie dat er bij deze wedstrijd geen entree wordt geheven, maar dat iedereen een vrije gift doet voor een lokaal goed doel. Ook door beide verenigingen wordt voor dit goede doel gedoneerd. Dit jaar betreft het goede doel Kindercentrum “de Timp” in Lievelde. Kindercentrum “De Timp” richt zich op kinderen met een verstandelijke en motorische achterstand in de leeftijd van ongeveer 4 maanden tot 18 jaar. “De Timp” wil bij de opvang van het kind zo vroeg mogelijk helpen en vangt kinderen op uit o.a. de plaatsen Ruurlo, Borculo, Geesteren, Haaksbergen, Rekken, Aalten, Lichtenvoorde, Neede, Groenlo, Winterswijk, Beltrum en Zieuwent.

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72