Kampweekend jeugd zeer geslaagd!

16 juni 2011

In het eerste weekend van juni was het weer zover. Het jaarlijkse kampweekend van de Grolse Boys. Net als afgelopen jaar zijn wij dit jaar naar het scoutinggebouw geweest in Neede. Wederom een geweldig en zeer geslaagd kamp!

Vrijdagavond om 18.00 stappen wij met z’n allen op de fiets om richting Neede te vertrekken. De zon schijnt en met een aangename temperatuur en goede zin wordt de gang erin gezet.

Na aankomst in Neede wordt er gestart met diverse toernooien. Deze bestaan uit voetbal, korfbal & blind volleybal. De kinderen zijn zeer fanatiek waardoor ze met volle overtuiging de diverse wedstrijden aangaan. Zodra het langzaam donker begint te worden vertrekken wij voor het eerste bosspel richting de Needse berg. Op de fiets aangekomen dienen de jongens zich te melden in het bos. Aldaar krijgen de jongens de uitleg over het te spelen bosspel “mijnenveger.” Tom en Mathijs legt exact uit wat de bedoeling is. Alle groepen gaan met enkel een zaklamp het bosspel op zoek naar de juiste “mijnen.” Met de mijnen kunnen de namen van bekende spelers uit de eredivisie gevormd worden. Als de groep het juiste woord heeft gevormd krijgen ze de laatste aanwijzing om de vlag bij de juiste pop te plaatsen. Het blijkt echter in het donker ontzettend tegen te vallen om de juiste mijnen te vinden. Iedereen wordt wat geholpen en uiteindelijk kunnen dan toch de juiste spelersnamen geraden worden met af en toe een gokje.

Zaterdagmorgen is het verdacht rustig in de diverse tenten. De jongens komen maar moeizaam uit de tent. Na een goed ontbijt is iedereen weer fit en gaan we op de fiets richting het centrum van Neede voor een vossenjacht. Bij de diverse vossen moeten de jongens opdrachten uitvoeren, zoals skilatten lopen of balletje balletje. Terug op het kamp aangekomen staat er voor de jongens een goede stevige lunch klaar. Dit is ook wel nodig, omdat de middag in het teken staat van diverse survivalgames. In de loop van de middag vertrekken we wederom naar de Needse Berg. Dit keer om het spel “Levend Stratego” te spelen, mede na het geweldige succes van vorig jaar. De spelregels zijn dit keer iets aangescherpt waardoor er doordacht gespeeld moet worden. De teams gaan dan ook zeer fanatiek ten strijde!

Terug gekomen op het kamp wordt er gedoucht en zijn reeds de barbecue’s aan het opwarmen. Na een heerlijke barbecue kunnen de jongens even uitbuiken bij de oefeninterland van het Nederlands elftal. Na de wedstrijd wordt het bosspel “the Black Box” gehouden. Bij dit spel gaat het erom zoveel mogelijk vliegtuig onderdelen te verzamelen en deze in te leveren voor bepaalde letters. Met deze letters is het de bedoeling om de juiste aanwijzing te vormen om zo de “Black Box” van het neergestorte vliegtuig te kunnen vinden. Al met al is het nog een hele opgave om de hele zin aan letters binnen te harken. Na het nodige puzzelwerk wordt uiteindelijk dan toch de “Box” gevonden en is de tweede dag ten einde.

De volgende morgen worden wij onverwacht opgeschrikt door een felle onweersbui. Deze houdt behoorlijk aan waarna de organisatie besluit om het overige programma te verplaatsen naar het Wilgenpark. Alle jongens helpen fanatiek mee om alle uitgestalde materialen op te ruimen. Zodra alles is opgeruimd kunnen wij vertrekken op de fiets naar Groenlo. In Groenlo aangekomen straalt de zon uitbundig en wordt het zelfs nog zeer warm. De laatste voetbalwedstrijden worden gespeeld en daarnaast wordt er gestreden om de penalty bokaal.

Nadat alle wedstrijden zijn gespeeld en alle penalty’s zijn genomen komt er een eind aan wederom een prachtig en geslaagd kampweekend. De jongens vallen moe maar voldaan in het gras voor de prijsuitreiking. De penalty bokaal voor de D, C en A jeugd is gewonnen door Jorn Groot Zevert. De penalty’s bij de E en F jeugd zijn het beste genomen door Thomas ten Have. Het team van Manchester United komt als winnaar uit de bus van dit geweldige kampweekend.

De organisatie wil graag alle kinderen, trainers, leiders en andere vrijwilligers die dit kamp mogelijk hebben gemaakt bedanken voor hun inzet en plezier! Zonder hun deelname is een kampweekend niet mogelijk. Wij wensen iedereen een fijne en gezellige vakantie en hopen iedereen weer terug te zien in het nieuwe voetbalseizoen!!

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72