Geslaagd jeugdtoernooi s.v. Grolse Boys

22 mei 2011

Afgelopen zaterdag is het Grolse Boys jeugdtoernooi gespeeld onder prachtige omstandigheden. De morgen is mistig begonnen, maar naar een klein uur prikte de zon door het wolkendek heen wat het begin is van een prachtige dag op ’t Wilgenpark.

Dit jaar heeft Grolse Boys een jeugdtoernooi georganiseerd voor de D en C jeugd. De deelnemende teams komen allemaal uit de regio. Het was een overvol programma, mede door het nacompetitie duel van Grolse Boys 1 tegen Sportclub Rijssen 1. De organisatie heeft de afgelopen weken een berg werk verzet om alles goed te laten verlopen.

De aftrap van deze dag is om kwart over 8 voor de D-jeugd. De D-jeugd zijn ingedeeld in 2 poule’s, waarbij is gekeken naar de klasse waarin de teams uitkomen. Onder geweldig mooie weersomstandigheden zijn de wedstrijden gespeeld. De teams waren allen sterk aan elkaar gewaagd, wat dan ook inhoud dat de spanning is te snijden tot de laatste wedstrijden. Tussen de wedstrijden door kunnen de deelnemende teams nog strijden voor een extra bokaal, de Stropdas Bokaal. Grolse Boys heeft een opblaasbare pop via NEC kunnen krijgen waarbij men op een stropdas dient te mikken. Achter deze stropdas zit een gat. Het team dat de meeste ballen door dit gat weet te schieten wordt de winnaar van de stropdas bokaal.

Mooie wedstrijden worden er gespeeld waarbij tevens af en toe stevige duels worden uitgevochten. Na een geweldige ochtend is Grolse Boys D1 na een spannende wedstrijd tegen Meddo D1 uiteindelijk als eerste geëindigd in de A-poule. Voor Grolse Boys wordt de morgen nog mooier, want na in spanning te hebben gekeken naar de laatste wedstrijd tussen Ruurlo D3 en Grol D5 blijkt dat Grolse Boys D2 op doelsaldo ( +11 ) met 1 doelpunt meer als Ruurlo D3 ( +10 ) winnaar is geworden van de B-poule. Meddo is de winnaar geworden van de Stropdas bokaal, zij wisten 13x het gat achter de stropdas te vinden.
Hieronder de eindstanden van de D-poules:

Poule A :                   Poule B:

1. Grolse Boys D1      1. Grolse Boys D2

2. Trias D2               2. Ruurlo D3

3. Grol D3                3. Grol D4

4. Meddo D1            4. Meddo D2

5. Neede D2            5. Neede D3

Stropdas bokaal: Meddo D1


‘s Middags is het de beurt voor de C teams. De organisatie heeft voor het C toernooi het wedstrijdschema moeten aanpassen in verband met het nacompetitie duel van Grolse Boys 1. Uiteindelijk is dit goed gelukt en hebben de deelnemende teams begrip getoond voor de situatie. Met name dat ook nog eens blijkt dat CVV Achilles niet is gekomen door andere wedstrijdverplichtingen is het af en toe wat wachten alvorens er weer een wedstrijd gespeeld kan worden. Onder een strak blauwe hemel en een tropische temperatuur worden de diverse wedstrijden gespeeld. Ook hierbij zijn de teams aan elkaar gewaagd en blijven de wedstrijden spannend tot aan het eind. Bij het C toernooi worden aan het eind van de poulewedstrijden nog finales gespeeld. Net als bij de D krijgen ook alle C teams een kans op een greep te doen naar de
In poule A gaat de strijd tussen Grolse Boys C1 en Erix C1. Deze teams strijden in een onderling duel om de 1ste plek in poule A. De wedstrijd eindigt gelijk, waardoor Grolse Boys op basis van een beter doelsaldo als eerste eindigt in poule A. In poule B gaat de strijd tussen KSH C1 en Vosseveld C1. Ook hier moet uiteindelijk het doelsaldo uitsluitsel bieden omdat beide teams met een gelijk aantal punten eindigen. Vosseveld eindigt als 1ste in poule B.

Het was een spannende wedstrijd tussen Vosseveld C1 en Grolse Boys C1. Vosseveld krijgt een aantal goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk is het toch Grolse Boys C1 die 5 minuten voor het verstrijken van de tijd de winnende 1-0 weet binnen te schieten en daarbij winnaar wordt van het C toernooi! De stropdas bokaal is gewonnen door Erix C1.


Hieronder de eindstand van het C-toernooi:

1. Grolse Boys C1

2. Vosseveld C1

3. Erix C1

4. KSH C1

5. Grol C4

Neede C2

7. Neede C3

8. Achilles C1

Stropdas bokaal: Erix C1

De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Langs deze weg willen wij alle deelnemende teams bedanken voor hun deelname. Daarnaast wil de organisatie alle vrijwilligers bedanken die deze dag tot een geslaagd geheel hebben gemaakt. Een toernooi kan niet worden gehouden zonder sponsoren. Langs deze weg een speciaal dank aan Hartemink personenvervoer en verkeersopleidingen, Arne Poelhuis van Poelhuis sportkleding en Aloys Roemaat Transport.

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72