Grolse Boys in de finale!

21 mei 2011

Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys tegen Sportclub Rijssen strijden om een volgende stap te maken naar een eventuele promotie naar de derde klasse. In de vierde klasse F spelen SVDW uit Doetinchem, Sportclub Rijssen en Grolse Boys een nacompetitie om te proberen te promoveren.

Vorige week zaterdag begonnen SVDW en Grolse Boys deze onderlinge competitie. Deze eerste wedstrijd eindigde onbeslist in 1-1. Daarna moest vorige week dinsdag SVDW uit tegen Sportclub Rijssen. Deze wedstrijd won Sportclub Rijssen in blessuretijd. Daarom moest afgelopen zaterdag Grolse Boys winnen van Sportclub Rijssen om een kans te maken om te promoveren. Omdat Grolse Boys ook nog een groot jeugdtoernooi had, moest het wedstrijdschema hiervan ’s middags flink aangepast worden om de wedstrijd om 14.30 uur te kunnen laten beginnen.

De spanning was vanaf het begin erg groot. Raymond van de Heide had de tegenstander goed geanalyseerd en de opstelling wat aangepast. Maikel Nuchter moest met zijn snelheid een van de snelle voorhoedespelers bedwingen, wat hij ook uitstekend gedaan heeft. De eerste helft ging de wedstrijd tamelijk gelijk op. Na ongeveer een kwartier spelen, kopte Sacha Milutinovic een bal ongelukkig weg, waardoor hij duizelig raakte. Uit voorzorg werd hij gewisseld voor Khalid Chaboune. Geen van beide elftallen wisten uitgespeelde kansen te creëren. Vlak voor de rust kreeg Grolse Boys een goede kopkans, maar Zouhair kopte deze net naast. De tweede helft begon Grolse Boys steeds meer te drukken, want zij moesten winnen, terwijl Rijssen genoeg had aan een gelijk spel. Rijssen bleef echter op de counter spelen, want zij hadden in hun nummer 17 een zeer snelle en gevaarlijke buitenspeler. Tussendoor ontstond er nog een opstootje omdat een “supporter” van Rijssen het veld op kwam. Gelukkig had de scheidsrechter alles goed onder controle. Het gevolg was echter dat Sportclub Rijssen zelf uit haar ritme raakte. De druk op Rijssen werd steeds groter. Uit een betwiste corner kreeg Johan Houben een schietkans die hij uitstekend benutte. Daarna was het voor Grolse Boys een kwestie van de laatste 5 minuten goed uitspelen, wat zij dan ook prima deden. Na afloop was het feest in de kantine op het Wilgenpark.

Het eerste elftal heeft weer een stap gezet naar een mogelijke promotie, wat voor een vereniging als de Grolse Boys een vrij unieke prestatie zou zijn. Sinds de winterstop is er nu een uitstekende reeks wedstrijden neergezet. Nu moet aanstaande zaterdag Grolse Boys op neutraal terrein tegen SVV’56 uit Sibculo spelen om een plaats in de derde klasse van de zaterdagcompetitie. Dat wordt weer een drukke dag voor de Groenlose vereniging want zij organiseren dan ook een toernooi voor senioren elftallen, waar ook twee eigen elftallen aan mee doen.
De beslissingwedstrijd tussen Grolse Boys - SVV'56 wordt gespeeld bij GFC te Goor.