Grolse Boys 2 wint de beker!

15 mei 2011

Het was een zinderend slot van een zenuwslopende bekerfinale. Op het sportpark van FC Eibergen moesten penalties de beslissing brengen. Grolse Boys 2 maakte geen fout en zag keeper Sebastijan van Beugen een inzet van Angerlo Vooruit stoppen. Het feest barstte los.

Grolse Boys knokte zich naar een prachtige prijs in dit toch al succesvolle seizoen. De strijdlust die het team ten toon spreidde was hartverwarmend en ook nood>zakelijk want Angerlo Vooruit was in de reguliere speeltijd wel de betere ploeg.

Dat was ook niet zo vreemd. Angerlo Vooruit werd kort geleden kampioen in de 4e klasse, Grolse Boys speelt één klasse lager. Het team zette Grolse Boys stevig vast op eigen helft en kwam op voorsprong. Ramon Janssen bracht de stand weer in balans, met een rake vrije trap over de muur.

In de tweede helft was het af en toe alle hens aan denk in de Grolse verdediging. Maar de mannen van coach Paulus Maessen speelden geconcentreerd en fel, vol passie en teamgeest. Het kwam er af en toe gevaarlijk uit, zonder succes. Enkele keren werd er opgelucht adem gehaald omdat de tegenstander het vizier niet scherp had staan. Met name toen Angerlo een toegekende strafschop hoog over schoot.

Na 90 minuten stond het 1-1 en moesten penalties bepalen wie de beker zou winnen. Grolse Boys was koelbloedig. Sebastijan groeide uit tot man van de wedstrijd en Ramon schoof de beslissende strafschop langs de keeper uit Angerlo. Een geweldige teamprestatie en een prachtig slotstuk van de bekercompetitie waarin het team diverse ploegen uit hogere klassen wist uit te schakelen. Gefeliciteerd!