Grolse Boys 1 pakt alsnog de periodetitel!

8 mei 2011

De laatste wedstrijd van een enerverend seizoen stond vandaag op het programma in Enschede tegen nieuwkomer in de 4e klasse F Zuid Eschmarke. Thuis werd er nog in de allerlaatste minuut onnodig gelijk gespeeld. Vandaag kon theoretisch gezien de tweede periode nog worden gewonnen. Al moest Haarlo SP dan zijn sportieve plicht vervullen tegen de kampioen Blauw Wit uit Holten. Door het verlies twee weken geleden tegen Blauw Wit had Grolse Boys het dus niet meer in eigen hand. In ieder geval wist Grolse Boys dat het zelf in ieder geval moest winnen om een kans te blijven houden. Een ander gedenkwaardig moment vandaag is het afscheid van vier kanjers bij Grolse Boys. Na dit seizoen zwaaien Sasha Milutinovic, Bram Corts, Dalibor Repja en Niels Rondeel af bij het eerste elftal van Grolse Boys, mits er geen toch geen toetje zou komen…

Het warme weer vandaag en van de afgelopen weken had zijn weerslag gehad op het veld in Enschede. Het veld was kurkdroog en de ballen stuiterden naar harte lust. Grolse Boys begon in de formatie zoals het al weken speelt en de geweldige reeks is neergezet in de tweede periode. Grolse Boys probeerde van achteruit op te bouwen. In het begin van de wedstrijd lukte dat redelijk en werd Zuid Eschmarke direct onder druk gezet. De eerste actie van Chalid Chaboune levert direct een doelpunt op. Een technisch hoogstandje werd koelbloedig afgerond door Chalid. Het tweede doelpunt viel niet veel later. Een prima opgezette aanval werd na een steekbal van Johan Houben onberispelijk ingeschoten door Arben Rama. De 0 - 2 zorgde voor een comfortabele voorsprong na ongeveer een kwartier spelen. Het voetbal werd er echter niet veel beter op. Grolse Boys probeerde wel de voorsprong uit te bouwen, maar begon steeds slordiger te voetballen. Ook viel aanvoerder Danny Ferrol uit met een hamstringblessure. Zouhair Chaboune verving hem in de aanval. Door steeds vaker balverlies op het middenveld kon Zuid Eschmarke er een aantal keren gevaarlijk uitkomen, maar wat verder dan een aantal schoten vanuit de tweede lijn kwamen ze niet. De verdediging van Grolse Boys stond goed en speelde scherp. Een goed afstandsschot van Johan Houben, wat nog net tot een corner kon worden gewerkt door de keeper van Zuid Eschmarke, was het laatste wapenfeit uit de eerste helft.

De tweede helft begon dramatisch voor Grolse Boys. Ook al lukte het Zuid Eschmarke niet om zeer gevaarlijk te worden of echte kansen af te dwingen. Een corner van Zuid Eschmarke werd niet goed weggewerkt en viel voor de voeten van een van de spelers van Zuid Eschmarke. Deze schoot de bal behendig in het doel en gaf Barry Janssen geen kans. De aansluitingstreffer gaf de spelers van Zuid Eschmarke nieuw elan en de hoop op een stuntje in Enschede. Zuid Eschmarke ging steeds meer druk zetten en de verdediging van Grolse Boys werd in deze fase veelvuldig op de proef gesteld. Doordat Zuid Eschmarke alles op de aanval ging spelen, gaven ze daardoor wel veel ruimte weg op eigen helft. Daar wisten de spitsen van Grolse Boys uiteindelijk wel raad mee. De ongelukkig spelende Arben Rama werd gewisseld en de snelle Maikel Nuchter ging vanaf links voetballen. De eerste grote kans werd nog overgeschoten door Zouhair Chaboune, maar bij zijn tweede kans werd de keeper van Zuid Eschmarke met een zeer mooie schijnbeweging op het verkeerde been gezet. De 1 - 3 gaf Grolse Boys weer wat lucht en brak het verzet bij de tukkers. De wedstrijd kon vervolgens rustig uitgespeeld worden. Er werden nagenoeg geen kansen meer weggegeven door de verdediging en Maikel Nuchter wist uiteindelijk met een snelle rush naar voren de eindstand aan te tekenen op het scorebord. Grolse Boys had zelf zijn plicht gedaan en nu was het wachten op de uitslag uit Holten.

Het verlossende nieuws kwam een kwartier later uit Holten. Daar bleek Blauw Wit niet opgewassen tegen de mannen uit Haarlo en bleek de periodetitel alsnog een feit! Een zeer grote dankbetuiging aan de withemden uit Haarlo! De reeks van acht gewonnen wedstrijden, een verliesduel en een gelijkspel, levert met 25 punten uit tien wedstrijden alsnog de zeer terechte overwinning op in de tweede periode. Na de terugreis met een ‘kampioensrondje’ door Groenlo werd de periodetitel flink gevierd en bleef het nog lang onrustig in de kantine van Grolse Boys…

Volgende week wordt er om half drie afgetrapt in Doetinchem tegen SVDW. Dit is de eerste wedstrijd in de nacompetitie waar bij winst een week later op het Wilgenpark tegen Sc Rijssen moet worden aangetreden. Bij verlies tegen SVDW dan zal Grolse Boys op dinsdag 17 mei tegen Sc. Rijssen moeten aantreden. Een toetje dat misschien wel uiteindelijk de gedroomde promotie naar de derde klasse oplevert!

Doelpunten : Chalid Chaboune, Arben Rama, Zouhair Chaboune, Maikel Nuchter

Doel : Barry Janssen
Verdediging : Mathijs Paf, Jalal Essbai, Sasha Milutinovic (Bram Corts), Ramon Smit
Middenveld : Johan Houben, Dalibor Repija, Kenan Kurt Aanval : Arben Rama (Maikel Nuchter), Danny Ferrol (Zouhair Chaboune)

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72