GB 1 maakt nog kans op de periodetitel.

2 mei 2011

Grolse Boys heeft nog steeds een kleine kans op de nacompetitie. Omdat veel mensen zich afvragen hoe het nu zit met de regeling rond dit periodekampioenschap en de daardoor te spelen nacompetitie volgt hier een korte uitleg.

Wie pakt welke periode?
SVDW'75 heeft de 1e periode bemachtigd en heeft zich hierdoor als eerste weten te plaatsen voor de nacompetitie.

Voor de 2e periode zijn 2 scenario's mogelijk.
1. Blauw Wit'66 staat nu bovenaan, winnen zij zaterdag 7 mei 2011 van Sp Haarlo dan winnen zij deze periode en zal deze vergeven worden (omdat Blauw Wit'66 kampioen is geworden) aan het team dat het hoogste staat in de rangschikking en nog geen 'prijs' heeft, Sc Rijssen. (Niet aan de nummer 2 in de periode, Grolse Boys)
2. Verliest Blauw Wit'66 de wedstrijd tegen Sp Haalo en wint Grolse Boys hun wedstrijd dan winnen zij de 2e periode.

De 3e periode wordt vergeven aan het team dat het hoogste staat in rangschikking en nog geen 'prijs' heeft. Ook hier zijn 2 scenario's mogelijk.
1. Wint Blauw Wit'66 de 2e periode, dan wordt deze vergeven aan Sc Rijssen. Dan zal de 3e periode gaan naar het team dat na Sc Rijssen het hoogste in rangschikking staat en nog geen 'prijs' heeft, Zelos.
2. Verliest Blauw Wit'66 de wedstrijd tegen Sp Haarlo en wint Grolse Boys wel, dan zullen zij de 2e periode pakken. De 3e periode gaat dan naar het team dat het hoogste in rangschikking staat en nog geen 'prijs' heeft, Sc Rijssen.

Conclusie:
Periode 1: SVDW'75
Periode 2: Bij winst van Blauw Wit'66 naar Sc Rijssen
Bij verlies van Blauw Wit'66 en winst van Grolse Boys naar Grolse Boys
Periode 3: Bij winst van Blauw Wit'66 naar Zelos
Bij verlies van Blauw Wit'66 naar Sc Rijssen

Welke wedstrijden worden gespeeld?
Allereerst moet bekend worden wie de 'klasse periodekampioen' wordt. Alle periodekampioenen spelen een wedstrijd tegen elkaar, deze wedstrijden worden afgewerkt op 14, 17 en 21 mei 2011. De indeling van de teams over de wedstrijden is alsvolgt:
Zaterdag 14 mei: Periode 1 - Periode 2
Dinsdag 17 mei: Verliezer wedstrijd 14 mei - Periode 3
Zaterdag 21 mei: Periode 3 - Winnaar wedstrijd 14 mei

Wie uit en thuis speelt is voor 14 en 17 mei bekend (zoals hierboven staat). Wie 21 mei thuis en/of uit speelt is nog niet bekend, dit zal waarschijnlijk d.m.v. loting bepaald worden.

Staat men na deze onderlinge wedstrijden bovenaan dan mag men zich 'klasse periodekampioen' noemen. Elke 4e klasse heeft 1 'klasse periodekampioen', 6 4e klassen (A t/m F) maakt 6 'klasse periodekampioenen'. Deze 6 'klasse periodekampioenen' worden aan elkaar gekoppeld via onderstaand schema om een finale wedstrijd te spelen, alle wedstrijden dienen op neutraal terrein gespeeld te worden, de winnaars promoveren naar de 3e klasse. De wedstrijden vinden plaats op 28 mei 2011.
4e klasse A - 4e klasse B
4e klasse C - 4e klasse D
4e klasse E - 4e klasse F

Mocht het eerste elftal doordringen tot de eindstrijd en een finale wedstrijd moeten spelen dan zal dit dus gebeuren tegen de 'klasse periodekampioen' van de 4e klasse E. Sv. Gramsbergen heeft zaterdag 7 mei 2011 genoeg aan 1 punt om kampioen te worden. Als men het kampioenschap binnenhaalt zullen vv. Kloosterhaar, Quick'20 en SVV'56 de periodekampioenen zijn. 

(Bronnen: sportclubrijssen.nl, knvb, voetbaloost.nl)

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72