Grolse Boys 1 wint opnieuw!

13 december 2009

Op een frisse zaterdagmiddag moest Grolse Boys spelen tegen Drienerlo, de nummer drie van de competitie. Voor Grolse Boys was dit een belangrijke pot want ze draaien de laatste weken erg goed en doen nog mee voor de tweede periodetitel!

De eerste tien minuten waren voor Grolse Boys maar echt grote kansen leverde dit niet op. Na een goede actie van Maikel Nuchter kreeg Grolse Boys een corner. Deze werd genomen door Dalibor Repija en die zag Benny de Leeuwe vrij staan bij de eerste paal en hij werkte de bal uiterst subtiel in het doel. 1-0 na een kwartier spelen. Na dit doelpunt verslapte Grolse Boys, Drienerlo drukte de thuisploeg naar achteren. Vooral de nummer 10, tevens aanvoerder, kreeg te veel ruimte waardoor de gasten ook een aantal mogelijkheden kregen maar deze werden niet benut. Na 35 minuten kregen de gasten de grootste kans, de nummer 11 kwam alleen voor Barry Janssen te staan maar deze redde zeer bekwaam! Ruststand 1-0.

De tweede helft begon de thuisploeg een stuk scherper maar grote kansen leverde dit nog niet op. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Ramon Smit de bal op het middenveld aangespeeld. Hij had alle tijd en ruimte om een prachtige pass af te leveren op Danny Ferrol die alleen op de keeper afstormde en beheerst afrondde. 2-0 na 61 minuten. Na dit doelpunt ging de thuisploeg door en wilde het de wedstrijd definitief beslissen door het derde doelpunt af te dwingen. Deze kreeg het bijna door een bijna identieke situatie als bij het tweede doelpunt, Ramon Smit gaf weer een goede pass op Danny Ferrol die de bal in een keer nam. Echter stond de keeper in de weg. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch op 3-0 door een prachtig doelpunt van Arjan Paf, die van ruim 30 meter het doel trof!

Grolse Boys wist dat de overwinning binnen was en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Een paar minuten voor tijd kwamen William van Druten en Calvin Bomers de goedspelende Mathijs Paf en Maikel Nuchter aflossen. Niet veel later mocht William van Druten een inworp nemen, en dat staat gelijk aan een corner! Hij gooide de bal richting zestien en Danny Ferrol stond op de goede plek om de 4-0 in te schieten. Dit was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Een erg belangrijke overwinning voor Grolse Boys met oog op de periode en de stand van de competitie. Volgende week zaterdag zal de wedstrijd tegen SVDW worden uitgespeeld (3-4 stand). De wedstrijd zal om half drie beginnen en zal slechts een kleine 10 minuten duren.