GB 1 wint overtuigend de derby.

6 maart 2011

Grolse Boys heeft goede zaken gedaan door Haarlo SP met 4-1 te verslaan op het Wilgenpark. Met nagenoeg hetzelfde elftal waar Zelos mee werd verslagen (alleen Ramon Smit was afwezig door een schorsing) werd om 14.30 door pupil van de week Ylyass Es-Sbai de aftrap verricht.

De eerste vijftien minuten waren de mannen van de Grolse Boys feller en wonnen de meeste duels. Dit leverde veel druk naar voren op. Haarlo kon hier in eerste instantie weinig tegenover zetten. Dit resulteerde uiteindelijk in een goede kans voor Arben Rama onberispelijk werd ingeschoten. De 1-0 kwam niet uit de lucht vallen wat nogal de verwachtingen op scherp zette voor deze middag. Haarlo bleek echter wakker geschud te zijn door de openingstreffer en ging veel beter de duels in. De rest van de eerste helft kreeg Haarlo wat kleine kansjes en werd Grolse Boys veelvuldig vastgezet op eigen helft. Gelukkig stond de verdediging weer als een huis en bleef het bij kleine kansje. Ook Sebastian van Beugen keepte weer scherp en alert. Grolse Boys ging zelfs met 2-0 ruststand de kleedkamer opzoeken. Iets wat onverdiend, maar de rush van Tom Jansen naar de zestien bleek zoveel indruk te veroorzaken bij de verdedigers van Haarlo dat Arben Rama de bal zomaar in de voeten kreeg geschoven en zijn volgende treffer aantekende.

Na de rust probeerde Haarlo wederom aan te zetten om de aansluitingstreffer af te dwingen. Grolse Boys had voldoende zelfvertrouwen gekregen van de 2-0 dat het weer ging voetballen en over de zijkanten de goal van Haarlo ging opzoeken. Dit leverde een aantal goede kansen op voor het aanvalstrio Arben Rama, Chalid Chaboune en Johan Houben. Helaas voor de Grolse Boys kon het laatste zetje niet gegeven worden. Door een onoplettendheid achterin kon een aanvaller de zestien inkomen en werd licht vastgehouden door Sasha Milutinovic. De aanvaller ging gretig naar de grond en de scheidsrechter kon niets anders beslissen dan een penalty. Dit leverde Haarlo toch wat onverdiend de 2-1 op. Grolse Boys ging vervolgens waar het gebleven was en dat was de aanval opzoeken. Dalibor Repija speelde vandaag weer als vanouds op het middenveld en bleef het aanvalstrio van goede steekpassess te voorzien. Uiteindelijk werd Chalid Chaboune tegengehouden op zo\'n 25 meter van de goal. Johan Houben schoot direct op doel en niet zonder resultaat. De bal vloog onhoudbaar de goal en zorgde voor opluchting bij de Grolse Boys. Uiteindelijk kon Arben Rama de einstand 4-1 op het scorebord zetten met zijn derde doelpunt deze middag.

Grolse Boys komt met deze overwinning naast Haarlo op ranglijst beiden met 18 punten. Ook heeft het drie overwinningen in de tweede periode. Volgende week staat de wedstrijd tegen PW 1885 op het programma. Laten we hopen dat de Grolse Boys deze lijn kan doorzetten. Komt allen om 14.30 kijken op het Wilgenpark!

Doelpunten
Arben Rama 3x, Johan Houben

Opstelling
Keeper: Sebastian van Beugen
Verdediging: Bram Corts, Tom Jansen (Vincent te Brake), Sasha Milutinovic, Maikel Nuchter
Middenveld: Kenan Kurt, Dalibor Repja, Denny Ferrol