Grolse Boys trekt goede lijn door!

27 februari 2011

Na de goede overwinning op SVDW is er niet meer gevoetbald door de Grolse Boys. De wedstrijd tegen Haarlo SP werd afgelast en staat in het carnavalsweekend op het programma (5 maart as.).

Afgelopen weekend werd er ook niet gevoetbald. Vandaag moesten de mannen van de Grolse Boys aantreden in Zelhem tegen het altijd hooggeklasseerde Zelos. Een wedstrijd dat met de ervaringen uit het verleden altijd een spannende wedstrijd oplevert. Zelos dat moet winnen wil het nog mee doen om de titel en de Grolse Boys die gaat voor de tweede periode.

Direct na de aftrap begon de Grolse Boys direct druk te zetten naar voren. Het middenveld met Dalibor Repija, Johan Houben en Danny Ferrol wonnen de meeste duels en konden met goede passes de spitsen bereiken. Arben Rama kon al in de eerste minuten op rechts opstomen en schoot uiteindelijk hard op de paal. Alle meegereisde supporters hadden de 0-1 al geteld. De Grolse Boys ging door en leverde veel strijd. Iets waar Zelos veel moeite mee had, en niet in mee kon gaan. Menno Diepenbroek van Zelos, topscoorder met 17 doelpunten in de 4e klasse E, werd vooraf gevreesd. Echter Bram Corts liet zien uit welk vaatje er getapt moet worden om hem tegen te houden. De eerste helft was Grolse Boys duidelijk de bovenliggende partij en kon Zelos alleen met overtredingen Chalid Chaboune afstoppen. Een gevaarlijk moment voor Zelos kwam uit een afgeslagen corner en werd direct op doel geschoten. Het aluminium werd geraakt. Veel gevaarlijker kwam Zelos niet in de buurt van Sebastiaan van Beugen die de afwezige doelman Barry Janssen meer dan verdienstelijk verving. Ongeveer na een half uur voetballen kwam Maikel Nuchter met een schitterende actie over links door en zette voor op Johan Houben. Hij mistte wat onfortuinlijk, maar de goed oplettende Arben Rama prikte de bal in de korte hoek. Een meer dan verdiende ruststand en de kleedkamers werden opgezocht.

De tweede helft laat een ander beeld zien. Waar de Grolse Boys in de eerste helft de meeste duels aanging en ook wist te winnen, kreeg de Grolse Boys het een stuk moeilijker. Menno Diepenbroek van Zelos kwam een aantal keren gevaarlijk door op links, haalde de achterlijn en zette goed voor. Gelukkig stond de verdediging de gehele wedstrijd als een huis en wist de bal tijdig weg te werken. Toch kregen de toeschouwers van Zelos meer en meer hoop, en werd de druk opgevoerd. Het middenveld van de Grolse Boys kon niet voldoende druk meer zetten en liep langzaamaan achter de feiten aan. Uiteindelijk wist Daniel van Londen de bal hard voor te geven en kon de ingevallen spits van Zelos Ruben Masselink de 1-1 aantekenen. Dit schudde de mannen van de Grolse Boys wakker. In plaats van achterover te gaan hangen werd de aanval weer opgezocht. Het middenveld voerde het tempo op en de spitsen werden weer bereikt. Danny Ferrol was uitgevallen en vervangen door Kenan Kurt. De Grolse Boys kwam steeds vaker op via de flanken en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Zelos. De eindpass kwam alleen niet aan. Chalid Chaboune was niet meer de man zoals in de eerste helft, en werd gewisseld voor Zouhair Chaboune. Dit bleek een gouden greep van trainer Raymond van der Heide. Een vrije trap op links werd door Dalibor Repjia strak voorgezet en Zouhair Chaboune kopte knap raak in de 85e minuut. Zelos probeerde nog met man en macht aan te vallen in de laatste minuten, maar kon niet meer gevaarlijk worden. Richard Lorist werd nog ingebracht voor Arben Rama om de verdediging een extra impuls te geven. Dit leverde de verdiende eindstand op en kon met een opgeheven hoofd het publiek van Zelos getrotseerd worden.

Volgende week wordt er om half drie afgetrapt op het Wilgenpark tegen Sp. Haarlo. Dat is altijd een wedstrijd om naar uit te kijken. Zeker nu de Grolse Boys twee goede overwinningen heeft geboekt op twee hooggeklasseerde ploegen en met een overwinning op gelijke hoogte kan komen met Haarlo.

Doelpunten : Arben Rama (30e minuut), Zouhair Chaboune (85e minuut)

Verdediging : Ramon Smit, Tom Jansen, Sasha Milutinovic, Bram Corts
Middenveld : Johan Houben, Dalibor Repija, Danny Ferrol (Kenan Kurt)
Aanval : Arben Rama (Richard Lorist), Khalid Chaboune (Zouhair Chaboune), Maikel Nuchter