Grolse Boys B1 kampioen!

12 december 2009

Zaterdag was het dan eindelijks zover. Nadat vorige week de wedstrijd nog werd afgelast in verband met het slechte weer mochten de jongens zaterdag het veld op voor de kampioenschapswedstrijd.

Vogido B5 uit Enschede is de tegenstander van vandaag. Grolse Boys B1 was eigenlijk al kampioen, maar bij een gelijkspel zou dit definitief zijn.

De gasten uit Enschede waren niet van plan om de wedstrijd zo maar uit handen te geven. In een prachtige pot voetbal wist Grolse Boys op een 1-0 voorsprong te komen. Vogido ging op zoek naar de gelijkmaker en wisten de Boys terug te dringen op eigen helft. Dit resulteerde net voor rust in een terechte gelijkmaker.

Na de thee zijn de jongens als herboren uit de kleedkamer gekomen en waren gebrand om voor de vele toeschouwers de volle winst binnen te halen. Met veel passie en strijd wisten de jongens van beide teams er een mooie tweede helft ervan te maken. Grolse Boys werkte voor elke meter en uiteindelijk word in de 85 minuut het doelnet geraakt en komt Grolse Boys om een 2-1 voorsprong. In de laatste minuten wordt er niets meer weggegeven waardoor het kampioenschap met een prachtige overwinning wordt veilig gesteld. Uit handen van het hoofd- en jeugdbestuur worden er rozen en medailles aan de jongens uitgereikt. Ook krijgen de jongens van de Boys een bos bloemen aangeboden door de aanvoerder van Vogido. Daarna gaan de jongens in polonaise over het veld onder de douche. Na de douche wordt er nog nagefeest in de kantine.
Na de winterstop kunnen de jongens zich warm maken voor een nieuwe competitie in een hogere klasse! Jongens en begeleiding van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap!!