Sinterklaas bezoekt de Grolse Boys

2 december 2010
Woensdag 1 december was het dan zover! Ondanks de zeer zware winterse omstandigheden heeft de Sint en zijn Pieten een bezoek gebracht aan het altijd gezellige “Wilgenpark”. Alle jongens en meisjes waren al op tijd aanwezig. Er wordt volop gezongen om de Sint en zijn Pieten binnen te halen. 

Nadat de kinderen op sinterklaasmuziek een stoelendans hebben gedaan is het eindelijk zover. Als eerste komt Feestpiet en Kadopiet binnen om iedereen op te warmen. 

Iedereen gaat samen met Kadopiet cadeaus hooghouden. Daarna mogen ze mikken op een “schoorsteen” en aansluitend ruitje scoren. Alle kinderen zetten hun beste beentje voor en het ruitje scoren gaat dan ook voortvarend. Na deze inspanning vlogen er een aantal Sinterklaasliedjes plus polonaise waarbij zelfs alle aanwezige ouders fanatiek deelnemen! 

Sinterklaas pakt zijn grote rode boek erbij en haalt een paar leuke dingen van de jongens naar voren. Zo zijn er een aantal jongens die tweetalig praten en is er zelfs eentje bij die iets speciaals heeft met een koevoet. Uiteraard haalt Sinterklaas aan dat de jongens allemaal goede voetbal talenten zijn bij de Grolse Boys. 

Voordat de ontknoping van de avond komt gaan de kinderen eerst samen met de pieten nog een “spaanse” stoelendans doen. Alle kinderen krijgen een krantenpagina en zodra de muziek stopt moeten ze de pagina uitvouwen en erop gaan zitten. Nadat de winnaar bekend is geworden moeten alle kinderen in de kantine op zoek naar sleutels alvorens de kluis met de cadeaus kan worden geopend. Als uiteindelijk door Hoofdpiet de juiste sleutel is gevonden kan de kluis worden geopend. Nadat alle cadeaus zijn uitgedeeld is het helaas weer tijd voor Sinterklaas en zijn zwarte pieten om te vertrekken want hij heeft nog een aantal drukke dagen voor de boeg. De kinderen bedanken Sinterklaas en de Pieten voor de cadeaus. 

Nadat Sinterklaas is vertrokken mogen de cadeaus worden opengemaakt. Onze spreker Dalibor Repija houdt de spanning er nog even in maar uiteindelijk is het scheuren geblazen om te kijken wat er in zit. 

Het was weer een gezellige Sinterklaasavond op ’t Wilgenpark! Sinterklaas heeft ons nu al weer beloofd om volgend jaar weer terug te komen. Dank aan alle kinderen en vrijwilligers die deze avond weer tot een geslaagd geheel hebben gemaakt. 

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72