GB 1 trekt wederom aan het kortste eind

1 november 2010

Dit weekend stond de thuiswedstrijd tegen Sportclub Rijssen op het programma. Een lastige thuiswedstrijd voor de Grollenaren gezien de stand op de ranglijst.

Onder barre omstandigheden floot scheidsrechter Dijkman om exact half 3 voor het begin van de wedstrijd tussen de nummer 7 en 2 van de 4e klasse F. In de beginfase waren er een aantal goede aanvallen te zien van de kant van Rijssen. Dit resulteerde uiteindelijk binnen het kwartier in de 0-1.

Een aanval die op rechts begon eindigde links bij spits van Rijssen die de bal op de borst aan nam en daarna met een volley raak schoot. Het leek wel of er wederom een goal nodig was om de Grolse Boys wakker te schudden.

Na de 0-1 was het Grolse Boys dat het betere van het spel had en een aantal keren gevaarlijk voor de goal van Rijssen kwam. Via een vrije trap was men nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar deze werd onderuit de hoek gehaald door de keeper van Rijssen. Na diverse aanvallen van Grolse Boys kwam Sportclub weer terug in de wedstrijd. Door goed doorjagen van de voorhoede van Rijssen kwam de bal in de kluts bij een aanvaller van Rijssen die goed bleef kijken en zijn medespeler vrij voor Barry Janssen zette. Na een half uur spelen was de 0-2 een feit.

Toch wist Grolse Boys wederom aanvallend gevaarlijk te zijn en scheelde het niet veel of voor de rust werd de achterstand teruggebracht tot 1 goal. Helaas gebeurde het tegenovergestelde, en leek de genadeklap een feit. Vlak voor rust werd het 0-3, in plaats van de verdiende 1-2. Een op het eerste gezicht slechte voorzet wat leek op een afgeslagen aanval, veroorzaakte een kluts en de bal kwam terug bij een speler van Rijssen. Die schoot onberispelijk raak vanaf vijf meter.

De woorden van Raymond van der Heide leken resultaat te hebben na de rust. Grolse Boys kwam furieus uit de startblokken. Rijssen leek nauwelijks meer de ploeg van voor de rust. Bij Rijssen kwam geen bal meer aan en men wist niet om te gaan met het opportunistische spel van Grolse Boys. In de 65e minuut wordt de 1-3 gemaakt door de net ingebrachte Arben Rama. Al bijna 20 minuten leek deze goals in de lucht te hangen.

Ook hierna bleef Grolse Boys beter spelen. Rijssen kwam er niet meer aan te pas, maar wist door het betere kunst-, vlieg- en keeperswerk het te houden op die ene tegengoal. In de 85e minuut dachten de mannen van de Grolse Boys de uitgelezen kans te creëren om de aansluitingstreffer te maken. Een uitkomende keeper van Rijssen die tegelijk bij de bal aankomt als Johan Houben, en een botsing volgt. De scheidsrechter Dijkman legt de bal op de stip, waar hij eerlijk gezegd ook een vrije trap aan Rijssen had kunnen geven. De strafschop wordt niet goed genomen door Johan Houben. Kort hierna fluit de goed leidende scheidsrechter Dijkman af en weet Grolse Boys wederom geen drie punten in eigen huis binnen te spelen.

Grolse Boys heeft nog niet zo veel punten, maar heeft alle hoog geklasseerde ploegen al bestreden en zal, ongetwijfeld snel wedstrijden gaan winnen

Grolse Boys – Sc. Rijssen 1-3 (0-3)

Verdediging : Sasha Milutinovic, Bram Corts, Bart Beerten, Maikel Vrijdag
Middenveld : Dalibor Repjia, Ramon Smit, Kenan Kurt (Arben Rama), Danny Ferrol
Aanval : Johan Houben, Maikel Nüchter