Grolse Boys 1 troeft SKVW op alle fronten af

22 november 2009

Vorig week werd er met 8-1 gewonnen van Haarlo, dus Grolse Boys ging vol zelfvertrouwen op een mooie herfstdag naar Winterswijk, de volgende derby. De wedstrijd begon een kwartier later, omdat alle seniorenteams van SKVW thuis moesten spelen en het hoofdveld nog niet vrij was.

Grolse Boys begon gretig aan de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Dit resulteerde in een snelle 0-1. Een afvallende bal werd goed ingeschoten door Ramon. Binnen 7 minuten stond ook de 0-2 op het scorebord. Sacha werd door het hart van de verdediging aangespeeld en schoot de bal droog in. Het was dus een vliegende start voor de Grolse Boys.

SKVW was nog niet in beeld geweest. Ze liet Grolse Boys opbouwen en hoopte op een foutje en zodoende met een counter gevaarlijk te worden. Dit gebeurde af en toe ook en ze waren dichtbij de aansluitingstreffer, maar de bal belandde op de lat. Grolse Boys werd daardoor weer wakker geschud en ging daarna weer goed voetballen.

Na een mooie aanval over drie schijven, kwam de bal bij Arjan en hij schoot de bal in de korte hoek. Een paar minuten later kreeg Grolse Boys een grote kans, maar Danny, Arjan en Mathijs kregen de bal er niet in. Het zag er echter komisch uit... Niet veel later kwam de uitstekend spelende Maikel goed door over links en uit de prachtige voorzet scoorde Mathijs met de kop de 0-4. Met deze stand werd de thee opgezocht.

Na rust begon Grolse Boys te slap. De concentratie was wat minder en SKVW kon hierdoor in de wedstrijd komen. Gelukkig kregen ze geen grote kansen en kwam de tegentreffer niet. Arjan scoorde daarentegen wel, na een mooie assist van Dalibor, met de kop. Nu zaten de drie punten in de zak en kon Grolse Boys de wedstrijd uitspelen.

De 0-6 en 0-7 waren een formaliteit. Benny scoorde uit een voorzet van Mathijs. Bart scoorde uit een vrije trap van Dalibor met de kop. Daarbij moet wel gezegd worden dat Bart helemaal van eigen helft kwam gestormd om trefzeker te zijn! Grolse Boys was vandaag de beste ploeg en troefde SKVW op alle fronten af.