Kampioenschap van Groenlo

20 september 2010

Dinsdag 5 oktober vindt weer de voetbalwedstrijd om het kampioenschap van Groenlo plaats. Deze wedstrijd zou aanvankelijk al voor het begin van het huidige voetbalseizoen plaatsvinden, namelijk op dinsdag 31 augustus. Maar door een aantal afgelastingen bij de bekerwedstrijden moest er op die datum gebekerd worden tegen Erix uit Lievelde. In gezamenlijk overleg is nu voor 5 oktober gekozen.

De wedstrijd vindt plaats om 19.30 uur op het Wilgenpark en is dus een thuiswedstrijd voor Grolse Boys.

Het is altijd een (beetje een) beladen wedstrijd. Grolse Boys als kleinere vereniging wil zich natuurlijk niet laten kennen, terwijl Grol geen gezichtsverlies wil lijden door van een kleinere vereniging te verliezen. De spelers kennen elkaar goed, want er zijn heel wat spelers die al bij de andere vereniging gespeeld hebben. De sfeer tussen beide verenigingen is de laatste tijd goed. Op bestuurlijk niveau wordt er tussen Grol en Grolse Boys, maar ook tussen de andere verenigingen in Oost-Gelre goed samengewerkt.

Voor Harry Paf, de voorzitter van Grolse Boys is het zijn eerste officiële onderlinge wedstrijd, want vorig jaar vond de onderlinge derby pas plaats na de jaarvergadering, waarin hij zijn opwachting deed. Voor Theo Huijskes is het zijn laatste officiële wedstrijd want hij neemt in de jaarvergadering van 6 oktober afscheid als voorzitter van de sv Grol.

o.a. Holger Braun, Niels Rondeel, Johan Houben, Jala Essbai en Kalid Chahboune hebben al bij de sv Grol gespeeld.

In de zomer is Arjan Paf van de Grolse Boys naar de sv Grol overgestapt.

Het is traditie dat er bij deze wedstrijd geen entree wordt geheven, maar dat iedereen een vrije gift doet voor een lokaal goed doel.

Bovendien doet beide verenigingen een donatie voor dat goede doel.

Dit jaar is dat het Kindercentrum de Timp in Lievelde.

Nieuwe spelers Grolse Boys:
Johan Houben
Arben Rama
Kalid Chahboune
Alexander Telman

Vertokken: Arjan Paf.

Aanvankelijk zouden Sacha Milutinovic en Bart Smeets stoppen met voetbal, maar beiden hebben toch weer de voetbalschoenen aangetrokken om te spelen bij Grolse Boys.

Vertrokken spelers Grol:
Erwin van de Wolfshaar
Jorrit Splithof
Jean Pael Papen (lager)

Nieuw : Arjan Paf

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72