Grolse Boys 2 laat overwinning glippen

22 november 2009

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Markelo 9 op het programma, de kampioen van vorig seizoen. De wedstrijd werd vooraf door coach Martin Wagendorp bestempeld als een sleutelwedstrijd. Het beloftenteam mocht voor het eerst dit seizoen op het hoofdveld acteren. Vanwege de ruime selectie van het 2e elftal en de onderbezetting in de andere elftallen, werden de beloften Keun en Roy afgestaan. De toss werd gewonnen, waardoor de verdediging van Grolse Boys de eerste helft geen last van de laagstaande zon had.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter drong Markelo meteen aan, maar wist het geen kans te creëren. Pingel P moest al vroeg in de wedstrijd van het veld, vanwege een opspelende oude blessure. Hij werd vervangen door Kenan, die de linkshalf van Markelo moest gaan uitschakelen. De aanvoerdersband ging over naar Iveau. Halverwege de eerste helft kwam Grolse Boys op voorsprong. Hooligan T.v.d.W. kon na een knappe actie, al dan niet met gebruik van zijn handen, met een mooie pass Puyol vrij spelen voor de keeper. Ondanks de naweeën van een zware vrijdagavond wist Puyol de bal vakkundig binnen de palen te schieten.

In het restant van de eerste helft werd door beide partijen amper nog kansen gecreëerd. Markelo werd nog wel gevaarlijk bij een vrije trap, die in het doel werd gewerkt, echter in buitenspelpositie. De rust werd met een 1-0 stand op het scorebord, die overigens niet aan stond, bereikt.

Na de rust begon Grolse Boys direct weer fel aan de wedstrijd. Na vijf minuten lag de 2-0 al in het net. No.9 zette met een mooie crossbal Puyol wederom vrij voor de keeper. Deze kans liet hij wederom niet aan zijn neus voorbij gaan. Het team begon te draaien, en er werd meer druk op Markelo gezet. De inschuivende laatste man, M.v.d.W., schoot met een onbewuste bal de hooligan vrij voor de keeper. Nadat zijn inzet in eerste instantie nog werd gekeerd, kon hij wel de rebound in het doel werken. Met een comfortabele 3-0 zou Grolse Boys de wedstrijd naar een goed einde moeten brengen.

De middenvelders Fish en No.9 maakten plaats voor verse krachten. Na een vrije trap van Markelo werd de 3-1 binnengewerkt. Markelo kreeg weer de geest en nog geen vijf minuten later lag ook de 3-2 in het doel. Een overtreding op de verdediging ging hieraan vooraf, maar de scheidsrechter liet doorspelen, waardoor de spits van Markelo de sterk keepende Buzzie kon verschalken met een schot onderkant lat.

Bij Markelo lukte opeens alles en nadat een vrije trap scherp langs het Grolse doel werd geschoten, werd in tweede instantie de 3-3 binnen geschoten. Hierna drong Markelo nog wel aan, maar kon geen doelpunt meer scoren. Aan de andere zijde had Joeri nog wel een schot in petto dat rakelings naast ging, maar het mocht niet meer baten. Grolse Boys 2 had deze middag een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven.