Beachsoccer

30 juni 2010

Onder zomersweersomstandigheden werd zondag 27 juni het Beachsoccer toernooi gespeeld. De parkeerplaats bij Sportpark ‘Den Elshof’ was omgetoverd in een heus zandstrand. Op drie(zand)velden speelden zondag teams van voetbalverenigingen hier uit de regio. 

Aan deze eerste Beachsoccer toernooi in Groenlo werd meegedaan door elf voetbalverenigingen uit de regio: Sv Grol (Groenlo), Grolse Boys (Groenlo), Sv Longa (Lichtenvoorde), K.S.H. (Harreveld), RKZVC (Zieuwent), V.v Erix (Lievelde), K.S.V. (Vragender), Reunie (Borculo), Sp Neede (Neede) W.V.C. (Winterswijk) en FC Eibergen (Eibergen).

De wedstrijden begonnen om 11.00 uur. Grolse Boys 1 was niet succesvol en heeft alle wedstrijden verloren. Grolse Boys 2 deed het iets beter door 1 wedstrijd gelijk te spelen.

De spelregels voor beachsoccer zijn wel iets anders dan normaal gesprokken op het grasveld. Bij een vrijtrap moet bijvoorbeeld een trechter worden gevormd naar de goal, zodat deze vrij is. Ook mag de vrije trap direct worden genomen. Een uitbal mag ingegooid of getrapt worden. De keeper mag een terugspeelbal wel in de handen pakken en terug brengen in het spel, maar daarna mag de bal niet nog een keer door de keeper in de handen worden gepakt. 

De finale werd zondag aan het eind van de middag gespeeld door Kei 1 (Longa) en Grol 1. Kei 1 was te sterk voor de vier heren van Grol 1 en won uiteindelijk het Beachsoccer toernooi. Zij krijgen een een wisselbeker een weekendje Marveld Recreatie.

Na de wedstrijd namen de meeste spelers een duik in het speciaal voor dit evenement opgezette zwembad.

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72