Grolse Boys 1 krijgt te weinig in Almen

3 november 2009

Na een vrij weekend stond de ‘6 punten wedstrijd’ tegen Almen op het. Dat team degradeerde afgelopen seizoen en is dus een geduchte tegenstander. Met stand-in keeper Richard Lorist begon Grolse Boys goed aan de wedstrijd.

Het veld was groot, daardoor kwam er veel ruimte op het middenveld. Na een pass van Jalal, kwam de snelle Danny over links door en schoot de bal in de korte hoek binnen, 0-1! Deze treffer was terecht en Grolse Boys ging na dit doelpunt goed verder.

Er kwam wel een flinke tegenslag, want binnen 5 minuten moest Jalal en Dalibor van het veld, vanwege blessures. Daardoor was Grolse Boys even van slag en kwam Almen meer in de wedstrijd.

Daarna kwam de scheidsrechter negatief in beeld. Grolse Boys ging zich ook te veel met de scheidsrechter bemoeien en dat heeft waarschijnlijk de man beïnvloed. Want hij gaf een penalty voor Almen, waar de keeper juist in bescherming genomen moest worden. Dit was dus de 1-1.

Vlak voor rust kreeg Grolse Boys de kans om met een voorsprong de thee op te zoeken, maar de kopbal van Arjan werd net gered door de keeper. De bal ging aan de andere kant er wel in, omdat de scheids nog een penalty ‘cadeau’ gaf, vanwege hands, terwijl Bram zijn gezicht beschermde.

In rust werden de koppen bij elkaar gestoken en besloten om weer onze eigen wedstrijd te voetballen en niet meer met de scheids bezig te zijn, want zijn beslissingen heb je toch niet in de hand. Direct na rust kwam Almen alleen wel heel goed uit de startblokken, want zij scoorden de 3-1.

Almen dacht dat ze met dit doelpunt er al waren en Grolse Boys begon steeds meer door te drukken om de aansluitingstreffer te scoren. Dit gebeurde ook, door een eigen doelpunt van een verdediger. Met dit doelpunt geloofde Grolse Boys er weer in om punten mee naar huis te nemen.

Grolse Boys kreeg ook drie opgelegde kansen om de gelijkmaker te scoren, maar Mathijs en Sasha faalden in de afronding. En wat dan vaker gebeurd in het voetbal, het doelpunt valt aan de andere kant. Dit was ook direct de einduitslag; 4-2. Jammer, want met een overwinning had je aansluiting gehad met de top 3 en die laat je nu liggen. Volgende week staat een spannend duel op het programma, thuis tegen SVDW’75.