Boys 3 wint!

12 april 2019

Afgelopen zaterdag heeft Grolse Boys de uitwedstrijd in en tegen Fc Zutphen met 1-8 weten te winnen!

Het is zaterdag 13:20, iedereen is reeds al aanwezig voor vertrek. In verband met herstel van onze leider Martin Wagendorp na een schouder operatie is de komende weken Barry Janssen samen met Remco Rouwmaat aangesteld als interim leiders....het lijkt wel prof voetbal.

Niks minder waar, leider Barry laat er geen gras over groeien en houd ervan alles strak georganiseerd en kort te houden. Stipt half 2 vertrekken wij richting Zutphen.

In deze moesten wij aantreden op het nieuwe complex dus ruimschoots op tijd aanwezig. Voor een aantal een mooie reden om de ballen gehakt te testen. Is dit een opmaat voor de wedstrijd?

We dalen af in de “ kelders” van het complex waar een ruime en nette kleedkamer voor ons beschikbaar is. Tijdens het omkleden wordt de opstelling bekend gemaakt.

Een korte en krachtige speech van Barry leert dat wij vandaag de tegenstander niet moeten en mogen onderschatten ondanks hun laatste plaats op de ranglijst. Hoezo er kort op zitten!

Na een korte maar subtiele warming-up kunnen wij gaan aantreden op een prachtige grasmat voor de wedstrijd. De scheidsrechter is en blijkt de jongste niet meer, er wordt getost met een gulden. ( de voorloper van de euro, waarvan akte )

De toss wordt door de Boys gewonnen en de gastheren kunnen aftrappen voor de wedstrijd.
Het begin is wat rustig en weinig spectaculair. Balletje wisselt tussen de beide elftallen. Na een kleine 5 minuten is het eerste kansje voor Zutphen echter de bal rolt voor de Boys gelukkig rakelings voorlangs de paal. Niks aan de hand, de Boys krijgen iets meer grip op de wedstrijd. Worden de eerste kansen van Harm Poelhuis nog vakkundig gepakt door de doelman van Zutphen is het uiteindelijk na 10 minuten toch raak door Jorn Groot Zevert, 0-1. De Boys balt lekker en niet veel later prijkt de 0-2 op het score bord. Wederom is het Jorn die de bal tussen de palen weet te prikken. Hierna breekt er een fase van laksheid aan bij de Boys. Ballen zijn slordig, worden niet goed ingespeeld en missen precisie. Het is dan ook Zutphen die een slecht ingespeelde bal weet te onderscheppen en er messcherp uit weet te komen. In de één tegen één situatie die er ontstaat weet de links buiten Barry kansloos te laten en tekent voor de 1-2.

Denkt u dat de Boys feller zou worden heeft u het mis, Zutphen zet aan en krijgt een aantal corners. Uit een van deze corners weet de boomlange spits van Zutphen zijn hoofd goed tegen de bal te zetten en kopt van kortbij goed in.
Gelukkig weet Barry met een goede reflex de bal te keren. Hiermee lijkt ook het spelbeeld te keren, de Boys weet zich te herpakken. Ondanks dat het spel af en toe niet aan te gluren is weet Khalid Chaboune de 1-3 tegen de touwen te schieten.

Grolse Boys krijgt ondanks het niet altijd beste spel wel steeds meer spel overwicht. Zoveel zelfs dat het na 3 jaar, ja u leest het goed, 3 jaar het Wesley Gralike is die met een droge schuiver de 1-4 achter de doelman van Zutphen weet te schieten.

Hiermee kabbelen wij richting het eind van de eerste helft.

De thee is dusdanig warm opgediend dat de laatste slokken worden genuttigd richting het wedstrijd veld.
Daar fluit de zeer goed leidende scheidsrechter voor de tweede helft.

De tweede helft gaat verder waar de eerste is geëindigd. Eigenlijk de hele wedstrijd een variërend spelbeeld, van redelijk positiespel, houthakken, hangen en wurgen om de bal op de juiste plek te krijgen.

De eerste opwinding in de tweede helft is het moment dat Khalid onreglementair wordt gevloerd binnen de 16 meter.
De bal gaat op de stip. Deze uitgelezen kans wordt gegund aan Lars Gering, echter heeft hij de kracht voor het schot in centrum Groenlo laten liggen. De keeper weet zijn schot te keren.

Uiteindelijk is het de opgekomen links back Marco Pfeiffer die het net weet te vinden. Een afstand schot weet het uiterste vrije gaatje in de korte hoek te vinden, 1 - 5.
Hiervoor komt Grolse Boys goed weg als een doelpunt van Zutphen wordt afgekeurd wegens buitenspel. Gezien de schoonheid van de afronding had deze best geteld mogen worden....

Hierna is het verzet van Zutphen definitief verbroken en heeft de Boys het overwicht. Doelman en het aluminium houden in eerste instantie scoren nog tegen. Ramon Janssen weet dan toch de 1-6 te scoren in 68ste minuut.

Niet veel later tekent Jorn voor zijn derde doelpunt, een lelijke droge knal gaat tussen / langs de handen van de doelman het doel in, 1-7.
Het slot akkoord is voor Ramon, hij weet de eindstand van 1-8 op het scorebord te zetten. Hiermee gaan de 3 punten mee naar Groenlo.

Na het laatste fluitsignaal wordt er onderling nog even nagepraat.
Tevens zien wij Wesley licht geëmotioneerd het veld verlaten.
Navraag leert ons dat Wesley na 3 jaar weer te hebben gescoord en het uitspelen van 1ste de volle 90 minuten dit seizoen hem hebben geraakt.

Wij danken FC Zutphen 6 voor een gezellige en leuke pot voetbal. Een elftal dat ondanks het score verloop lekker een potje wil voetballen. Hulde!

Volgende week zaterdag spelen wij tegen de andere kant van de ranglijst. Koploper Fc Winterswijk 4 komt volgende week bij ons op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 14:00 uur op ‘t Wilgenpark. Komt allen!