Incompleet Grolse Boys verliest onnodig

17 april 2017

Afgelopen zaterdag stond voor Grolse Boys een inhaalwedstrijd tegen Zuid Eschmarke (Enschede) op het programma. Dat was een ongelukkig gekozen dag, omdat een aantal spelers andere sportieve verplichtingen hadden. Zij speelden het darttoernooi in Groenlo. Daarom waren oud eerste elftalspelers Sasha Milutinovic en Sander Wijgerink opgetrommeld om de gelederen te versterken. Oók omdat Robin Klein Gunnewiek door een meniscusblessure niet mee kon spelen en Youri Groot Kormelink geschorst was. De achterste linie bestond daarom uit verrassende namen; Jordi van Lochem, Martijn van de Wiel, Sasha Milutinovic en Amir Haziri.

De eerste helft was Grolse Boys overduidelijk het minst slecht spelende team. Op basis van de kansen had het bij de rust misschien wel 0-3 moeten staan. In de eerste minuut nam Ronald Wagendorp een vrij trap, ongeveer vanaf de achterlijn, maar toch werd de inzet van Jorn Groot Zevert daarna afgefloten voor buitenspel. Na ongeveer een kwartier spelen schoot linksbuiten Menno ten Have hard op doel en de teruggekomen bal werd door Luc Berentsen doorgespeeld naar de vrijstaande Ronald Wagendorp, die er gemakkelijk 0-1 van maakte.

Direct daarna kwam Grolse Boys goed weg. Er ontstond een scrimmage voor het doel van Barry Janssen, maar de bal ging er niet in en werd snel naar voren gespeeld. Ronald nam de bal gemakkelijk mee en kwam aan de rechterkant tamelijk vrij voor de keeper te staan. In plaats van zelf te scoren speelde hij de bal naar de buitenspel staande Menno. Een paar minuten later kreeg Ronald een nieuwe kans, maar deze keer kon de keeper van Zuid Eschmarke redden. In de volgende aanval speelde middenvelder Daan Schuurmans de bal op de snelle Menno, maar ook nu voorkwam de keeper een doelpunt.

Een vrije trap van Ronald kon door de keeper niet klemvast gehouden worden en de afspringende bal werd door Jorn Groot Zevert prima ingeschoten. Maar het doelpunt werg afgekeurd wegens buitenspel. Even later kreeg Luc een goede kans, toen hij voor open doel kwam te staan, maar hij raakte de bal totaal verkeerd en deze ging hoog over. Zuid Eschmarke was natuurlijk ook enkele keren gevaarlijk. Zo wist Jordi van Lochem een keer net op tijd te redden. Voor de rust kreeg Grolse Boys nog twee grote kansen. Allereerst gaf Sasha een strakke pass op Ronald, die hard recht in de handen van de keeper schoot. In de 45e minuut maakte Menno nog een mooie actie, maar de overtreding op hem leverde slechts een gele kaart op.

De 0-1 ruststand zeker terecht, maar de voorsprong had dus groter moeten zijn. Na de rust had de thuisploeg de harde wind schuin in de rug. Hun eerste aanval na de theepauze werd door Barry Janssen tot corner verwerkt. Uit de corner ging de bal over Barry heen. Daan Schuurmans probeerde de bal nog wel weg te koppen, maar hij raakte de bal verkeerd, waardoor het 1-1 werd. Een paar minuten later werd Menno aangespeeld, maar in volle snelheid schoot hij vrij voor de keeper hoog over. Een schot van Luc, uit een strakke voorzet van Amir, ging net naast. Als die grote kansen niet worden benut, dan valt de goal meestal aan de andere kant.

Zo kreeg de thuisploeg een vrije trap op ongeveer 30 meter van het doel. De hoog ingebrachte bal leek een prooi te worden voor Barry, maar een speler van Zuid Eschmarke dook er tussen en kopte de bal in het doel; 2-1. Ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd ontstond er een opstootje en gaf de scheidsrechter een speler van Zuid Eschmarke zijn tweede gele kaart. In overtal was Grolse Boys wel sterker, maar het speelde met weinig overleg en overtuiging. Linksback Jordi kwam nog een keer mooi mee naar voren en kwam vrij voor de keeper te staan, maar zijn schot ging net over.

Ondertussen werd de moe gestreden Amir gewisseld voor Sander Wijgerink. Door het aanvallende spel van Grolse Boys kreeg Zuid Eschmarke een geweldige kans. Twee spelers van hen kwam en vrij voor Barry te staan, maar ook die bal ging ruim over. In de laatste minuut kreeg Grolse Boys nog een grote mogelijkheid. Een terugspeelbal van een verdediger van Zuid Eschmarke op hun keeper werd door hem met de hand aangeraakt, waardoor Grolse Boys een indirecte vrije trap op ongeveer 8 meter voor het doel kreeg. De spelers van de thuisploeg stonden op de doellijn. De eerste keer ging de bal van Ronald over, maar hij mocht het van de scheidsrechter vanwege te vroeg in lopen nog eens overdoen. Deze keer ging de bal via de lat over.

Alles bij elkaar geen geweldige wedstrijd en een teleurstellende uitslag voor Grolse Boys. Volgende week zaterdag moet men tegen het op de tweede plaats staande Achilles Enschede.