Meer dan terechte overwinning voor Grolse Boys

11 december 2016

De laatste twee wedstrijden speelde Grolse Boys uitstekend voetbal, alleen wist het zichzelf onvoldoende te belonen. Zo werd er tegen Glanerbrug slechts gelijkgespeeld en de week daarop werd er zelfs onnodig van Rijssen verloren. Daarom was iedereen er op gebrand om de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen streekgenoot FC Winterswijk, te winnen.

Trainer Gerard Magendans had Ramon Janssen een basisplaats gegeven, ten koste van Nick Berentsen, terwijl het goede optreden van Menno ten Have vorige week beloond werd met een plaats in de spits. Het eerste kwartier van de wedstrijd was er niet direct sprake van goed voetbal en was het vooral een kwestie van aftasten.

De eerste mogelijkheid voor Grolse Boys kwam via Luc Berentsen. Zijn goal via een lobje over de keeper werd echter afgekeurd voor vermeend buitenspel. Direct daarna tastte keeper Sebastiaan van Beugen bijna mis; hij dacht dat de bal achter zou gaan, maar de spits van Winterswijk kon via een bijna onmogelijk trap de bal toch nog gevaarlijk voor krijgen, maar zijn medespelers konden er te weinig mee.

In de 21e minuut werd een hoge bal vanuit de uittrap van Sebastiaan door Luc met moeite onder controle gebracht, maar uit de draai wist hij een mooi schot op het doel af te vuren. Het belandde op de paal. Even later gaf Luc zijn medespeler Eduardo de Sousa Cavalcante een goede kans, maar zijn schot ging ruim over. In de 27e minuut kwam de bal via Maikel Nuchter en Eduardo bij Jorn Groot Zevert terecht en van ongeveer 25 meter afstand schoot hij precies in de rechterbovenhoek van FC Winterswijk. 0-1.

Slecht 5 minuten later kwam er weer een mogelijkheid voor Grolse Boys. Een schot van Jeffrey Firing werd door de keeper tot corner verwerkt en uit die corner kon Luc via een mooie kopbal het de keeper weer moeilijk maken. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg nog een goede mogelijkheid, maar de doorgebroken spits was niet koelbloedig genoeg en schoot ruim naast. De ruststand van 0-1 was volkomen terecht.

Direct na de rust werden bij Grolse Boys Ronald Wagendorp en Nick ingebracht. Een corner van Maikel werd daarna door de keeper van Winterswijk slecht verwerkt, maar daarvan werd niet geprofiteerd. In de 56e had het echter zeker 0-2 moeten worden. Ronald wist een bal, die dreigde over de achterlijk te gaan, toch nog prachtig voor te krijgen. Luc
hoefde de bal eigenlijk alleen maar met zijn hoofd in te tikken, maar kopte daarentegen de bal tegen de onderkant van de lat.

Net als de vorige week, toen een grote kans door Grolse Boys niet benut werd, werd er ook nu uit een tegenaanval gescoord. Een hoge voorzet werd door de verdediging van de Grollenaren slecht ingeschat en niemand kopte de bal weg, waardoor Winterswijk wel heel gemakkelijk de gelijkmaker kon scoren. Winterswijk kreeg weer hoop en even zag het er naar uit dat zij de wedstrijd kon laten kantelen. Grolse Boys kreeg het even moeilijk.

Een schot van Winterswijk werd door Sebastiaan tot corner verwerkt en direct daarna werd hij bij een aanval zelfs bij de 16 meter gepasseerd maar het schot ging ruim over. In de 62e minuut maakte de scheidsrechter een duidelijke fout. Binnen het strafschopgebied of net er buiten, werd Luc vastgehouden en tegen de grond gedrukt. Iedereen verwachtte een vrije trap of een penalty, maar de scheids liet gewoon doorspelen.

Een kwartier voor tijd werd Luc in het doelgebied vastgehouden door een verdediger, wat de scheidsrechter nu wel bestrafte met een strafschop. Ronald wist deze met een keihard schot via binnenkant paal te benutten. Even later werd het via een actie van Eduardo en Luc een corner en deze wist Nick Berentsen met zijn hoofd in het doel te werken. Maar ondanks deze voorsprong van twee doelpunten, was nog niemand direct overtuigd van een overwinning.

Het bleef nog even spannend, maar na een laatste wissel, waarbij de moe gestreden Jorn plaats maakte voor Yordi van Lochem, werd het duidelijk dat de roodwitten heet terecht de drie punten mee naar Groenlo zouden nemen. Zo gaat het team met een goed gevoel de winterstop in. Zaterdag 17 december is er nog de jaarlijkse kerstbingo en dinsdagavond 20 december het oliebollentoernooi. Daarna is het tot de nieuwjaarsreceptie, op zaterdag 7 januari, rustig op het Wilgenpark.