Teleurstellend gelijkspel voor Grolse Boys

2 oktober 2016

Na de offday van vorige week (tegen Daarle), was logisch dat Grolse Boys ontzettend fanatiek aan de thuiswedstrijd tegen MVV’69 zou beginnen. Over de inzet van de thuisploeg viel op zich ook niet te klagen, maar de echte strijdlust kwam eigenlijk pas toen het elftal met tien man kwam te spelen.

Grolse Boys begon aan de wedstrijd zonder Eduardo de Sousa Cavalcante en Ronald Wagendorp. Johannes Pfeifer was nog niet volledig hersteld van een blessure, maar was eventueel inzetbaar. De eerste kans was voor MVV’69. Hun spits brak op rechts door en loste een zeer gevaarlijk schot, dat door keeper Sebastiaan van Beugen uitstekend gepareerd werd.

De thuisploeg was direct wakker. In de rest van de eerste helft kregen de bezoekers geen echte (grote) kans meer, ofschoon ze het de verdediging van Grolse Boys regelmatig moeilijk maakten. De eerste kans van de rood-witte combinatie was voor Jorn Groot Zevert. Hij schrok eigenlijk zelf van die kans, want hij plaatste slechte een boogballetje op de lange keeper van MVV’69.

Grolse Boys bleef veel druk uitoefenen, maar veel voorzetten van Nick Berentsen, Luc Berentsen en Maikel Nuchter waren een prooi voor de keeper of de achterhoede van MVV’69. Jorn kon met de meeste ballen weinig beginnen, want hij kreeg erg weinig ruimte tussen de lange stevige mannen van MVV’69. De beste mogelijkheden kreeg Nick, maar zijn kopballen misten kracht en zijn schoten werden gesmoord door de verdediging.

Het aantal corners van Grolse Boys in de eerste was vrij groot, maar er kwam relatief weinig gevaar uit. In de 35e minuut brak een speler van MVV’69 gevaarlijk door en de bal kwam in de buurt van de rand van het strafschopgebied. Keeper Sebastiaan twijfelde of hij de bal in zijn handen kon pakken. Hij wachtte te lang, waardoor de speler van MVV’69 Sebastiaan omspeelde en scoorde.

Uit de volgende corner van Robin Klein Gunnewiek kwam de bal bij Luc Berentsen, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Een volgende combinatie tussen Robin Klein Gunnewiek en Jeffrey Firing, leverde voor die laatste een goede kans op, maar zijn harde schot ging net voorlangs. De ruststand was 0-1, wat misschien niet in overeenstemming was met het balbezit, maar ook niet geheel onterecht.

Direct na de rust kreeg Grolse Boys een grote kans, maar die werd Youri Groot Kormelink net niet benut. Goed doorzetten van Nick leverde een gevaarlijke voorzet en een vrije trap op, maar beide misten het doel. Een mooie voorzet van Kevin Nuchter kon net niet goed door Robin verwerkt worden. Direct daarna moest Jeffrey aan de noodrem trekken, wat hem een gele kaart opleverde.

Met nog een half uur te spelen werd Ramon Janssen ingebracht voor de moe gestreden Menno ten Have. Kevin kwam daardoor op het middenveld te spelen, waardoor de druk op het doel van MVV’69 flink vergroot werd. Achterin kwam Grolse Boys één op één te spelen, wat in de 66e minuut bijna mis ging. Bij uitvallen van MVV’69 werd Sebastiaan twee keer gepasseerd, maar kon Youri beide keren nog redden.

Een klein kwartier voor tijd ontstond er een opstootje. Een speler van MVV’69 kwam met twee benen tegelijk in op Nick, die daar te agressief op reageerde, maar gelukkig kon hij zich beheersen. Jeffrey Firing nam het verder voor hem op, wat hem uiteindelijk een tweede gele kaart opleverde. Grolse Boys kwma met 10 man kwam te spelen. Ook de speler van MVV’69 kreeg een gele kaart.

In dat laatste kwartier van de wedstrijd was de inzet van de thuisploeg zonder meer te roemen. Men bleef strijden voor een gelijkspel of meer. Die gelijkmaker kwam in de 81e minuut. Uit een corner van Maikel kopte Youri prima in. Grolse Boys bleef drukken, maar uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd.

Volgende week staat de zware wedstrijd tegen ASV’57 in Aadorp (bij Almelo) op het programma. ASV’57 staat momenteel bovenaan in de competitie en heeft afgelopen zaterdag FC Winterswijk met 6-1 verslagen.