Een wedstrijd met twee gezichten

10 mei 2015

Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys de laatste competitiewedstrijd in Wolfheze tegen Wodanseck. De basisopstelling was op een viertal plaatsen gewijzigd omdat Ronald Wagendorp, Daan Schuurmans, Yoeri Groot Kormelink en Jeffrey Firing niet mee konden doen. O.a. Zouhair Chahboune, Holger Braun en Edin Bicic waren hun vervangers.

Grolse Boys speelde de eerste helft zonder enige overtuiging, terwijl er misschien toch nog een plekje in de nacompetitie te winnen was. De enige speler die de gehele wedstrijd echt de strijd aanging was Luc Berentsen. Er werd toch weer te veel gepraat en te veel verwijten gemaakt.

In de 6e minuut had Grolse Boys al op achterstand gebracht kunnen worden, als Wodanseck zijn kansrijke mogelijkheid goed benut had. De bal ging gelukkig hoog over. In de 20e minuut kwam een mooie pass van Luc bij Maikel Nuchter terecht, die er slechts een corner uit wist te halen.

Vlak daarna voerde de thuisploeg een ingooi zo snel uit dat de verdediging van Grolse Boys niet goed in positie was, waardoor een volledig vrijstaande tegenspeler de 1-0 kon intikken. Weer een mooie pass van Luc kwam daarna bij Khalid Chahboune terecht, die echter ook niet wist te scoren. De daaruit voortkomen corner kon Martijn van de Wiel net niet in koppen.

Vlak voor de rust kwam nog een gelukkige boogbal van Wodanseck op de lat terecht. De laatste gevaarlijke actie van Grolse Boys in de eerste helft was een combinatie tussen Zouhair en Khalid, waarbij laatst genoemde uiteindelijk over schoot. Vooral de omschakeling van aanvallen naar verdedigen ging bij Wodanseck een stuk beter.

Na de rust was er bij Grolse Boys duidelijk meer strijdlust te zien. Toch kwam de eerste kans op naam van de thuisploeg. Een hard schot werd in eerste instantie door Barry Janssen tegengehouden en in tweede instantie kopte een speler de bal tegen de lat. In de 60e minuut wist Maikel Zouhair prima vrij te spelen, waardoor deze vrij voor de keeper kwam, maar met een onbesuisde actie wist deze keeper een doelpunt te voorkomen, wat hem echter wel terecht een rode kaart opleverde.

Vanaf dat moment had Grolse Boys een duidelijk overwicht. Uit een prachtige combinatie tussen Barry, Menno ten Have en Jorn Groot Zevert wist Zouhair een schitterd doelpunt te maken. Een kans in een volgende aanval werd echter niet door hem benut. In de 77e minuut kwam Grolse Boys dan toch op voorsprong doordat Khalid een corner van Maikel wist in te koppen.

De verwachting was dat Grolse Boys deze voorsprong zou handhaven of verder uitbouwen. Toch kwam, via een doorgekopte bal, een speler van Wodanseck vrij voor Barry en wist hij de gelijkmaker te scoren. Grolse Boys bleef wel aanvallen en op basis van de tweede helft zou een overwinning voor Grolse Boys terecht zijn geweest. Maar over 90 minuten gezien verdienden beide ploegen een punt.

Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen van Holger Braun, die zijn actieve voetballoopbaan afgesloten heeft. Als je het vertoonde spel van Holger in deze wedstrijd in ogenschouw neemt dan kan hij zeker nog wel een ‘jaartje’ mee. Maar kleine en grotere blessures hebben hem tot deze beslissing gebracht, wat Grolse Boys natuurlijk kan begrijpen. Holger werd door zijn vele werk voor de Boys bedankt door spelers en begeleiding.

Het seizoen zal afgesloten worden met nog een aantal trainingen en een klein toernooitje met een gezellig samenzijn. Grolse Boys heeft een prima seizoen gehad. De zeer jonge ploeg is in de loop van het seizoen flink gegroeid en kan met veel vertrouwen de vertrouwen de volgende competitie in gaan.