Terechte overwinning voor Grolse Boys

29 maart 2015

Een uitwedstrijd tegen Oeken, dat is altijd lastig. Althans, dat wordt altijd gezegd in de week voorafgaand aan de ontmoeting. Dat heeft te maken met de wedstrijden in het verleden. Er werd vaak in Oeken gespeeld onder erbarmelijke omstandigheden. En dat werkte vaak in het voordeel van de thuisploeg.

De grasmat is zwaar en Je moet op het 'open' gelegen veld heeft de wind vrij spel. De voetballers van Oeken hebben veelal een goede mentaliteit en gaan volop, maar sportief, de strijd aan. Ook afgelopen zaterdag was het slecht weer... Dus wist Grolse Boys waar het aan toe was.

Grolse Boys was vrijwel compleet, alleen Khalid Chahboune en Martijn van de Wiel waren niet aanwezig. De ploeg begon voortvarend aan de wedstrijd, maar Ronald Wagendorp was in het begin nog onvoldoende geconcentreerd, want zijn schoten en acties hadden onvoldoende overtuiging.

De kansen van vv Oeken waren de eerste helft zeer beperkt. Ze werkten wel hard, maar schiepen geen uitgesproken mogelijkheden en de kansjes die er wel waren, werden door overhaast spel verprutst. De mooiste kans was na ongeveer een half uur voor Grolse Boys toen een prachtig schot van Luc Berentsen half op de rug van een verdediger van Oeken kwam. Sommigen zagen hierin een handsbal in.

Direct daarna kon een doorbraak van de opkomende verdediger Nick Berentsen slechts gestuit worden door een zware overtreding van Oeken, wat dan ook een gele kaart opleverde. De vrije trap van Ronald leverde slechts wat gevaar op. Daarna was een uitbraak van Oeken gevaarlijk, omdat de verdediging van Grolse Boys even niet goed georganiseerd was.

De eerste helft verliep uiteindelijk zonder doelpunten, wat op basis van het verloop van de wedstrijd terecht was. Het spel van beide kanten was niet echt hoogstaand, ofschoon vele ballen wel erg hoog de lucht in gingen.De tweede helft was Grolse Boys in het algemeen sterker dan de thuisploeg.

In de 65e minuut kopte Nick uit een corner de 0-1 in. Ook direct daarna ging Grolse Boys door met aanvallen. Zo ging een voorzet van Robin Klein Gunnewiek net voorlangs. In het laatste kwartier werd wel steeds spannender, mede omdat Grolse Boys vergat opnieuw te scoren. Zo kwam Ronald vrij voor de keeper, maar omdat hij twijfelde of hij moest schieten of de bal moet afleggen aan de ingekomen Zouhair Chahboune, kon de uitgelopen keeper redding brengen.

Aan de andere kant ontsnapte de zeer goed spelende Joeri Groot Kormelink aan een rode kaart, toen hij met twee benen tegelijk inkwam. Hij kwam er met geel van af, omdat de sterk leidende scheidsrechter de wedstrijd goed aanvoelde en de verdediger niet te zwaar wilde straffen. Verder waren twee vrije trappen van Luc gevaarlijk. Beide wist de keeper van Oeken maar net uit het doel te tikken.

Ook Zouhair was enkele keren gevaarlijk, maar hij wist de ruimte op het eind van de wedstrijd onvoldoende te benutten. Hij stond toch te scherp en daardoor te vaak buitenspel. De afgelopen week 18 jaar geworden Luc Berentsen speelde ook een puike wedstrijd en hij mocht na afloop dan ook genieten van een aangeboden flesje bier.

Met deze overwinning heeft Grolse Boys goede zaken gedaan. Het team staat nu vast in de middenmoot en kan verder naar boven kijken. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Eefde op het programma. Deze inhaalwedstrijd begint op verzoek van Eefde al om 13.00 uur.

Verder moet Grolse Boys ook tweede paasdag nog aan de bak. Dan moeten ze naar Arnhem om de inhaalwedstrijd tegen SC Oranje te spelen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en niet om 17.00 uur zoals aanvankelijk op de rol stond.

Opstelling:

Doel: Barry Jansen
Verdediging: Nick Berentsen, Jouri Groot Kormelink, Johannes Pfeifer en Daan Schuurmans
Midden: Luc Berentsen, Robin Klein Gunnewiek, Maikel Nuchter en Jeffrey Firing (Zouhair Chaboune)
Voor: Ronald Wagendorp en Jorn Groot Zevert (Benny de Leeuwe)

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72