Het zat er niet in

22 maart 2015

Grolse Boys ging afgelopen zaterdagmiddag naar Wekerom voor de uitwedstrijd tegen het bijna zestigjarige SDS’55. De wedstrijd begon om 15.00 uur en dat in combinatie met de reistijd van ruim een uur, maakte het een latertje.Er werd gespeeld op kunstgras, wat een voordeel voor de thuisploeg opleverde. SDS staat bovendien ruim bovenaan, dus Grolse Boys begon bij voorbaat aan een zware wedstrijd.

Toch had in het begin van de wedstrijd Grolse Boys het beste van het spel en was het ook het meest gevaarlijk. Zo gingen schoten van Johannes Pfeifer en Ronald Wagendorp net naast. Ook een mooie combinatie tussen Ronald en Khalid Chahboune leidde niet tot een doelpunt. Verder werd een kopbal van Jorn Groot Zevert uit een corner goed tegengehouden door de keeper van SDS.

Toch viel het eerste doelpunt aan de andere kant. In de twintigste minuut ging een vrij ongevaarlijk schot net over keeper Barry Janssen heen. Hij verwachtte het schot niet en maakte net een beweging naar voren, waardoor hij op het verkeerde been stond. Een ongelukkig tegendoelpunt voor Grolse Boys. Vijf minuten later kon Barry wel mooi redding brengen bij een hard en laag schot van SDS.

Jeffrey Firing verdedigde wel goed mee, maar kon aanvallend niet zo veel brengen. Veel passes kwamen niet goed aan. Na de rust kwam Robin Klein Gunnewiek hem vervangen. In de tweede helft had de thuisploeg wel beduidend meer balbezit dan Grolse Boys, maar ook nu weer kreeg de roodwitte combinatie een paar mooie kansen.

Vooral de combinatie in de 60ste minuut tussen Khalid en Maikel Nuchter had een beter lot verdiend. Ook SDS kreeg goede kansen. Zo ging een schot op de paal en een kopbal net naast. In de 68e minuut kreeg Grolse Boys echter een penalty tegen, omdat Nick Berentsen zijn tegenstander te veel vasthield. Deze strafschot werd goed benut en zo werd het 2-0. Een overtreding op Maikel aan de andere kant van het veld werd echter niet bestraft.

Na deze tweede goal was de wedstrijd in principe gespeeld, ofschoon Grolse Boys toch nog wel probeerde tegen te scoren, zelfs toen het in de slotfase verder moest met 10 man, omdat Khalid uitviel met een blessure. Grolse Boys had namelijk zijn andere twee wissels Amir Haziri en Martijn van de Wiel al ingezet. Ondertussen maakte SDS ook nog de 3-0. Een kopbal uit een corner werd door Barry onvoldoende verwerkt.

Het was een terechte overwinning van de thuisploeg, ofschoon de jonge Groenlose ploeg zeer verdienstelijk speelde. Met name Daan Schuurmans doet het de laatste tijd in het hart van de verdediging uitstekend. Hij organiseert de verdediging prima en heeft ook vaak nog voldoende energie om mee naar voren te gaan. Alles bij elkaar een sportieve wedstrijd, waarbij dan ook geen enkele gele kaart gegeven werd. De volgende week is er weer een uitwedstrijd en wel tegen Oeken bij Zutphen.