Onterechte nederlaag voor Grolse Boys

21 september 2014

Via een toeristische route ging Grolse Boys afgelopen zaterdag op weg naar Eefde. Het team kon niet beschikken over de ervaren spelers Barry Janssen en Mathijs Paf en ook Jeffrey Firing kon er niet bij zijn. Hij moest als keeper invallen bij het tweede elftal. Vlak voor aanvang bleek dat ook Luc Berentsen niet mee kon doen. Hij had te beel last van een rugblessure.

De wedstrijd begon met wat glijpartijen, want direct na het eerste fluitsignaal barstte er een flinke onweersbui los. De scheidsrechter twijfelde aanvankelijk of hij de wedstrijd (tijdelijk) moest staken, maar gelukkig ging alles goed. Grolse Boys begon, in verband met de diverse omzettingen, wat onzeker aan de wedstrijd en Sportclub Eefde kreeg na een foutje van Nick Berentsen de eerste (en enige) grote kans. Ze schoten echter op de paal en Grolse Boys kwam daar goed mee weg.

In de 20e was er een schermutseling in het strafschopgebied van Eefde, waarbij Grolse Boys best een strafschop had kunnen krijgen. Even later moest Ronald Wagendorp wegens een blessure vervangen worden door Khalid Chahboune. Direct na deze wissel kopte hij de bal door naar Maikel, waardoor deze gevaarlijk kon worden. Maar tot een doelpunt leidde dat nog niet. In de laatste vijf minuten werd Grolse Boys steeds sterker en kreeg Khalid zelf twee grote kansen. Beide keren kwam hij vrij voor de keeper, maar door goed uit te lopen kon de doelman een doelpunt voorkomen. De ruststand was dus 0-0, terwijl 1-2 een betere en meer terechte stand was geweest.

In de tweede helft ging Grolse Boys nog beter voetballen. Ze kregen in de 65e minuut een trap, die door Nick prima werd genomen en door iedereen gemist werd. De 0-1 stond op het scorebord. Vrij snel hierna moest Holger Braun naar de kant werd hij vervangen door Edin Bicic. Tot dan toe werd de verdediging door good old Holger uitstekend geleid. Jonkie Daan Schuurmans stond toen voor de moeilijke taak om het over te nemen en daar deed hij prima.

Ondertussen maakte Robin Klein Gunnewiek plaats voor Yoeri Groot Kormelink en hoopte Grolse Boys nog steeds de drie punten binnen te halen. Een mooie vrije trap van Eefde werd door Vincent Warnar geweldig gepareerd. Uit de hieruit volgende corner wist Sp. Eefde via een mooie kopbal te scoren. Een paar minuten later werd het nog erger. Een nieuwe corner, misschien wat te gemakkelijk weggegeven, en de spits van de thuisploeg kopte weer raak. Grolse Boys speelde daarna vol op de aanval en nam daarbij veel risico. Zo ging bij enkele vrijtrappen zelfs keeper Vincent mee naar voren, maar het mocht niet baten.

De einduitslag was 2-1 voor Eefde en iedereen, inclusief de tegenstander, vond dat Grolse Boys daarmee te weinig kreeg, maar zo gaat dat soms in het voetbal. Als Grolse Boys zo blijft spelen komen de punten van zelf. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de onbekende tegenstander Sportclub Oranje uit Arnhem op het programma.