Longa ’30 C6 – Grolse Boys C1

26 maart 2014

Longa ’30 C6 – Grolse Boys C1 ( 0-4 ) 0-5
Nadat wij vorige week een prachtige overwinning hebben behaalt op Vios is het vandaag zaak op deze goede lijn voort te zetten. Vandaag zijn wij afgereisd naar Lichtenvoorde op het op te nemen tegen Longa. Bij aankomst een onaangename verassing, de wedstrijd begint een uur later. Dit is klaarblijkelijk niet goed bij ons terecht gekomen.

Gelukkig kunnen wij de tijd goed invullen met de wedstrijd van Longa tegen Twente. Op tijd omgekleed en een goede warming up zorgen ervoor dat wij scherp aan de wedstrijd kunnen beginnen. Wij spelen de wedstrijd op het hoofdveld. Grolse Boys begint sterk en weet Longa direct terug te dringen op eigen helft. Na 5 minuten staat de 0-1 op het scorebord, een corner van Joris wordt ongelukkig door de doelman in het eigen doel getikt. Grolse Boys krijgt door deze snelle voorsprong meer zelf vertrouwen en begint steeds makkelijker te voetballen. Na een uitstekende aanval over rechts wordt de bal goed voorgezet en is het Joris die met een goed diagonaal schot de verre hoek weet te vinden, 0-2! Longa weet niet goed om te gaan met het spel van de Boys en komt er dan ook maar sporadisch uit.

Charaf weet met een goede loopactie door het centrum voor het doel van Longa te maken en schiet de bal met een prachtig schot kansloos achter de doelman, 0-3. Grolse Boys is deze eerste helft heer en meester. Na goed terug leggen van Jim schiet Gijs de bal van grote afstand snoeihard op de lat. Na een onderschepte bal in de achterhoede weet Teun met een goede steekbal Joris te vinden. Joris zet met een prachtige lob de teller nog voor de rust op 0-4.

In de rust wordt er wat gewisseld en wat geschoven in de veldbezetting. Dit pakt voor Longa goed uit. Longa weet de Boys beter vast te zetten en krijgt meer grip op de wedstrijd. Zeker de eerste fase van de tweede helft is Longa zelfs beter en krijgt een aantal kansen op een doelpunt. Onze doelman Wout weet de bal een aantal keren goed te stoppen en ook Tim weet een aantal diepe ballen te onderscheppen.

Na een kwartier in de tweede helft krijgt Longa een terechte penalty. Het zit Longa vandaag niet mee, de penalty gaat over en kunnen de jongens gerust adem halen.
Grolse Boys heeft moeite om de bal bij de spitsen te krijgen. Na een goed opgezette aanval ziet Charaf zijn inzet gekeerd worden door de paal.

In de 70 minuut weet Grolse Boys toch het slot op de deur te doen. Met een prachtige loopactie van Joris door het centrum weet hij de bal beheerst af te maken en staat de eindstand van 0-5 op het scorebord! Grolse Boys pakt wederom 3 verdiende punten in een uitwedstrijd. Nu moeten wij ook volgende week voor het thuispubliek zien de 3 punten te behouden!