Vios C2 – Grolse Boys C1 ( 0-4 ) 0-8

19 maart 2014

Vorige week heeft Grolse Boys een redelijke wedstrijd gespeeld tegen RKZVC. Na een onnodige achterstand wist Grolse Boys door goed voetbal op een 3-2 voorsprong te komen. In de laatste seconden van de wedstrijd ging het pijnlijk mis en moesten wij genoegen nemen met een 3-3 einduitslag.

Deze uitslag bezorgde de jongens nogal wat frustratie. Om deze zure smaak weg te kunnen spoelen wilden de jongens tegen de naaste buur een goede uitslag neer zetten.

Naast het prachtige lente zonnetje staat er ook een stevige wind. Het was trainer Vincent te Brake er aan gelegen om te beginnen met de wind in de rug om zo al in de eerste helft te proberen een verschil te maken. Voor Grolse Boys begint de wedstrijd direct al goed! De toss wordt door Teun gewonnen en zo kunnen wij de kant kiezen met de wind in onze rug.

Dit alles pakt perfect uit. De ambities van de Boys zijn duidelijk, winnen! Vanaf de eerste minuut wordt Vios onder druk gezet. Direct in deze eerste minuut lukt het Joris ook al om een mooie aanval af te ronden , 0-1. Een bliksem start voor een hele mooie uitslag. Nog voor rust weet Grolse Boys de score uit te breiden naar 0-4. Joris weet voor de tweede keer het net te vinden. Tevens weten Gijs en Teun ook te scoren.

Grolse Boys laat het balletjes goed rondgaan en geven Vios geen enkele kans. Alles lijkt vandaag te lukken. Grolse Boys gaat met een gerust gevoel naar de kleedkamer.

In de rust worden de jongens door Barry gewaarschuwd om niet overmoedig te worden. Blijf met elkaar voetballen en probeer de nul op het scorebord te houden, ook met de wind tegen.

Zoals de eerste helft eindigde zo start ook de tweede helft. Grolse Boys weet Vios direct weer onder druk te zetten en na 5 minuten in de tweede helft weet Charaf de 0-5 tegen de touwen te schieten. Een gemiste strafschop door Teun wordt in de rebound door Charaf alsnog afgerond, 0-6. Hierna geeft Vios zich gewonnen en weet Grolse Boys ondanks een paar omzettingen in het veld het overwicht te houden. Joris maakt nog eens 2 doelpunten en zet daarmee de eindstand van 0-8 op het scorebord.

Onze doelman Wout moet in de 65 minuut toch nog handelend optreden na een goede counter van Vios. De nul wordt gehouden en Grolse Boys gaat met 3 punten op de fiets weer terug richting het Wilgenpark.
Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen Longa op het programma.