Grolse Boys 1 start 2010 goed

28 februari 2010

Na lange en koude winterstop werd afgelopen zaterdag weer gespeeld op het Wilgenpark. De Boys die voor de winterstop bezig waren aan een uitstekende reeks, wilden deze lijn doortrekken. De tegenstander van vandaag was Eefde, een goede ploeg waartegen de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk was gespeeld.
Op een behoorlijk veld werd er om half 3 afgetrapt. Het elftal van Raimond begon goed aan de wedstrijd en creëerde enkele kleine mogelijkheden. Naarmate de tijd vorderde kwam er meer evenwicht en ook Eefde zag enkele mogelijkheden onbenut. Na een kleine 25 minuten kwam Jalal oog in oog met de keeper van Eefde die met een goede reflex zijn goal schoon hield. In de tegenstoot van Eefde werd een overtreding gemaakt op de rechtsbuiten van Eefde. Er waren al wat benauwde momenten geweest uit stilstaande situaties voor het goal van de Boys. Ook deze vrije trap zorgde voor het nodige tumult. De bal werd ingebracht en hard ingekopt maar belandde op de lat. Het restant van de eerste helft leverde voor geen van beide ploegen nog noemenswaardige kansen op.

In de tweede helft was er een ander spelbeeld. Eefde wat er nog maar sporadisch uitkwam en de Boys wat het overwicht maar niet op het scorebord kreeg. Er werd redelijk gespeeld tot aan de zestien maar echt tot grote mogelijkheden kwam het niet. Halverwege de tweede helft kreeg de Boys een vrije trap. De bal werd ingedraaid bij de tweede paal waar 3 spelers vrij stonden . Helaas werd er door slecht communiceren elkaar het scoren belet en de bal naast gekopt. Dit was wel het startsein voor een offensief. De krachten bij Eefde vloeiden weg en er kwam steeds meer ruimte. In de 80ste minuut werd Zouhair weggestuurd. Zouhair dook op op de achterlijn in de zestien en zette zijn directe tegenstander op het verkeerde been. Deze wilde nog corrigeren maar kon niet anders dan een overtreding maken. De goed fluitende scheidsrechter zag dit goed en gaf een strafschop. Sascha ging achter de bal staan en schoot de bal in het net. Met nog tien minuten te spelen was het nu zaak de wedstrijd uit te spelen. Eefde schoof een verdediger door om een gelijkmaker te forceren. Hierdoor ontstond er nog meer ruimte voor de Boys. Dally kreeg in de 83ste minuut de kans om de bevrijdende 2-0 binnen te schieten maar raakte de paal. Enkele minuten later was het wel raak. Het was weer Zouhair die via de rechterkant doorkwam en de vrijstaande Maikel Nuchter zag staan. Deze schoot de bal onhoudbaar in en zorgde daarmee dat de wedstrijd gespeeld was. Het restant leverde dan ook geen kansen meer op en de eerste 3 punten van 2010 waren binnen. Volgende week wacht Wilp, als het weer het toelaat natuurlijk.

Opstelling Doel: Barry Janssen
Achter: Bart Beerten, Sasha Milutinovic, Arjan Paf, Tom Jansen
MIdden: Danny Ferrol, Jalal Essbai, Dalibor Repija
Voor: Mathijs Paf(’44 Zouhair Chaboune), Benny de Leeuwe(’75 Maikel Vrijdag), Maikel Nuchter( ’88 Barm Corts)

Pupil van de week: Gijs Kolkman