Historische promotie voor Grolse Boys

5 mei 2013

Dichterbij dan ooit… Herinnert u ze nog? Die hachelijke momenten uit het verleden? Die bizarre wendingen in de strijd om promotie? Saai is het nooit geweest op Het Wilgenpark. En ook dit seizoen heeft een thrillerachtige ontknoping. Doorgaans is het alleen goud dat blinkt. Maar de tweede plek in deze competitie is ook een vette vis. Rechtstreekse promotie naar de derde klasse! Er waren op de laatste speeldag nog drie kanshebbers, een favoriet en nog 90 minuten te gaan.

Grolse Boys had het op de laatste speeldag helemaal in eigen hand. De overwinning op Harfsen, afgedwongen in 27 spannende minuten afgelopen donderdag, heeft ervoor gezorgd dat Grolse Boys een bonus heeft op de naaste concurrenten. Gaan we dan nu toch/eindelijk/hiephiephoera naar de 3e klasse. Hoop alleen is niet genoeg. Drie punten wel. Het was een mooie, stormachtige rit, enerverend tot het einde. Pakt Raymond van de Heide de 'hoofdprijs' in zijn laatste wedstrijd als trainer van onze club?

De gewonnen wedstrijd in en tegen Harfsen had het voordeel opgeleverd, maar door de rode kaart van Dalibor Repija moest de opstelling worden aangepast. Gelukkig kwam Mathijs Paf terug van een schorsing waardoor deze positie opgevuld kon worden zonder de opstelling rigoureus te hoeven wijzigen. De ambiance was schitterend voorafgaand aan de wedstrijd. De spanning was te merken en “onze nummer vijf”, Kenan Kurt, die we vanaf het begin van dit seizoen helaas moeten missen was toch ook een beetje aanwezig…

Grolse Boys begon fel aan de wedstrijd. De tegenstander uit Glanerbrug liet zich terugzakken en ging op de counter spelen. Een scherpe voorzet die alles en iedereen mistte zette Maikel Nuchter alleen voor de keeper. Hij kwam net niet goed uit om de bal binnen te schieten. Zo waren er nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Glanerbrug en was de voorsprong al verdiend geweest. Glanerbrug kwam na een kwartiertje voetballen beter in de wedstrijd. Ze gingen meer druk vooruit zetten waardoor er toch wat kansjes werden gecreëerd. Mathijs Paf kwam een keer goed weg met een handsbal in de zestien, maar verder dan een kopbal en een aantal afstandsschoten kwam Glanerbrug niet. Aan het einde van de eerste helft herpakte Grolse Boys zich en begon de duels weer te winnen. De druk resulteerde uiteindelijk in een fout van de keeper van Glanerbrug vlak voor rust. Daarvoor werden nog wat kleine kansjes gemist, maar Arben Rama profiteerde optimaal van de fout. Hij maakte de bevrijdende 1-0! Dit was direct ook de ruststand. Helaas kon “good oldie” Sasha Milutinovic de wedstrijd niet vervolgen naar wat eruit zag als een ernstige knieblessure.

Na de rust ging Grolse Boys furieus van start. Glanerbrug wist zich geen raad meer met de dadendrang van Grolse Boys. Door de druk op het middenveld, het zeer goede spel van Maikel Nuchter die de plek had overgenomen van Sasha Milutinovic en de snelheid van Zouhair Chaboune werd de ene kans naar de andere kans om zeep geholpen. Het leek even of de bal er niet in wilde. Uiteindelijk wist Zouhair Chaboune de 2-0 binnen te tikken ,en direct daarna maakte Arben Rama een onvergetelijk doelpunt in een onvergetelijke wedstrijd. Vanaf de middenlijn schoot hij de bal over de keeper. 3-0 en iedereen op het Wilgenpark wist dat promotie een feit was. Glanerbrug vond het inmiddels wel welletjes, en zette nauwelijks nog aan. Uiteindelijk mocht de sterk spelende Jalal Essbai nog 4-0 maken uit een onterecht gegeven strafschop.

De uitslagen van de concurrenten (DVV en PW 1885) maakten niet meer uit. De feestvreugde barstte los, en de bekende taferelen die volgden maakten een seizoen met hoogte en ongekende dieptepunten helemaal goed. Een historische promotie is een feit! Speciaal waren de momenten dat Arjan Paf aan de andere kant van de wereld de wedstrijd via een Skype verbinding toch nog kon mee maken en werd geëerd in de feestvreugde die volgde. Ook de aanwezigheid van Barry Janssen was onvergetelijk gezien de hachelijke situatie die hij heeft meegemaakt dit seizoen, en al het werk dat hij onder meer (Rudi Nuchter en Gino Kleverwal) heeft verzet om het feest en de ambiance tijdens de wedstrijd mogelijk te maken.

Hulde aan iedereen die deze promotie mogelijk heeft gemaakt en tot volgend seizoen in de derde klasse!

Keeper : Richard Lorist
Achter : Mathijs Paf, Jalal Essbai, Slavko Duvnjak (Bram Corts), Sasha Milutinovic (Zouhair Chaboune)
Midden : Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp, Danny Ferrol (Martijn van der Wiel)
Voor : Arben Rama, Ramon Smit , Johan Houben