Grolse Boys E1 nog ongeslagen

11 november 2012

Zaterdag 10 november speelden we thuis tegen MEC E1. Het was de 9de wedstrijd van dit seizoen, waarin er nog geen punt verloren was gegaan. De gasten uit Miste stonden wat lager geklasseerd en deze wedstrijd zou eigenlijk geen zware opgave mogen zijn.

Het team verzamelde zich op de afgesproken tijd op het Wilgenpark. De welbekende warming up werd gedaan en er werd afgesproken de tegenstander niet te onderschatten. De opstelling werd doorgesproken en om 09.30 uur begon de wedstrijd.

Al snel bleek dat het krachtsverschil groot was tussen beide teams. Grolse Boys zette de tegenstander onder druk en creëerde al snel de nodige kansen door goed samenspel over de flanken. Gijs scoorde na 5 minuten de openingstreffer na een goede aanval over links. De 2-0 bleef niet lang uit en werd gescoord door Delano. Een schitterend afstandsschot Hierna werd het krachtsverschil steeds groter en was het eenrichtingsverkeer.

De 3-0 werd gescoord door de sterk spelende Armagan. Na 20 minuten stoomde Reza op vanuit de achterhoede en via een mooie combinatie stond die oog in oog met de keeper. Koelbloedig speelde hij de bal langs de keeper en tekende de 4-0 aan. Nog in de eerste helft zette Leon een solo in en scoorde zijn eerste van deze ochtend. Dit was ook de ruststand: 5-0.

Er werd afgesproken om vooral lekker te blijven voetballen. Direct na het fluitsignaal ging Grolse Boys Boys op zoek naar de 6de treffer. Hier hadden ze welgeteld 45 seconden voor nodig. Leon, met zijn nieuweschoenen, liet de keeper kansloos. De minuten daarop was het Leon die zorgde voor de 7-0 en 8-0. De schoenen waren ondertussen goed “ingeschoten”.

De 9-0 was een herhaling van 4-0 maar dan met een andere hoofdrolspeler. Gijs die ondertussen naar de verdediging verhuisd was liep mee op en kwam vrij voor de goal. Dat soort kansen laat Gijs zelden onbenut en hij scoorde. Hierna was de felheid eruit bij Grolse Boys en liet MEC zich iets meer gelden. Er kwamen wat aanvallen die deskundig afgeslagen werden door het slot op de deur; Maximillian.

Even later kwam MEC er snel uit en kwam er een schot op doel. Ondanks dat Thomas de hele wedstrijd nog niet getest was pareerde hij de bal en tikte deze tot corner. De corner werd prima genomen en goed ingekopt door MEC. Dit bracht de stand op 9-1. Het schudde Grolse Boys even wakker en ze gooiden het tempo omhoog. Wederom was het Leon die 2x scoorde en zo zorgde voor de einduitslag; 11-1. Met name de 10de was een mooie aanval waarbij Max Leon schitterend vrij zette voor de goal.

Aanstaande zaterdag speelt de E1 tegen KSV, de nummer 2. We hopen dat onze supporters, zoals altijd, ons komen steunen!