De slag om het Wilgenpark eindigt gelijk…

21 oktober 2012

Grolse Boys – SP Eefde 3-3 (1-1)

Afgelopen zaterdag kon Grolse Boys niet mee doen aan de Slag om Grolle, want de wedstrijd tegen Eefde stond op het programma. Het was de inhaalwedstrijd van het eerste competitieweekend. Toen was de club diep in rouw in verband met het overlijden van Kenan Kurt. Bij deze wedstrijd ging het min of meer om de tweede plaats op de ranglijst en daarom waren de verwachtingen hoog gespannen. Raymond van de Heide had de spelers van te voren goed geïnstrueerd om geconcentreerd te spelen en vooral verder hun mond te houden.

Het eerste half uur had Grolse Boys duidelijk het beste van het spel en zette Eefde goed onder druk, maar echt uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. Een schot van Johan belandde nog wel op de lat. Vervolgens leek Johan na een mislukte pass geblesseerd uit te vallen, maar na een korte behandeling kon Johan toch verder spelen. Terwijl je elk moment een goal voor de Grolse Boys verwacht, valt die aan de andere kant. De verdediging van Grolse Boys reageerde niet adequaat op een corner van Eefde. Vincent en Barry kwamen lengte te kort om de kopbal te pareren. De thuisploeg was meer dan gewaarschuwd en zocht direct de aanval. Gelukkig voor hen reageerde de verdediging niet alert op een steekpass waardoor Arben mooi vrij kwam te staan. Hij omspeelde de keeper en maakte gelijk. De grensrechter van Eefde protesteerde nog wel, maar het was een terecht doelpunt. Tot aan de rust bleef deze stand op het scorebord.

Na de thee nam de rood-witte combinatie direct het initiatief. Dit leverde na ongeveer een kwartier spelen de 2-1 op. Opnieuw was Arben de doelpuntmaker. Een aderlating voor Grolse Boys was wel het uitvallen van Zouhair die na een ongelukkige actie zijn knie verdraaide. De linksback van Eefde had de gehele wedstrijd geen greep op hem. Bij deze stand zou je verwachten dat Grolse Boys rust in zijn spel zou krijgen, maar nu kwam Eefde duidelijk beter opzetten. Grolse Boys werd achteruit gedrukt en uit een vrije trap kwam Eefde weer op gelijke hoogte. Het werd nog erger voor de thuisploeg, want door een ongelukkige actie van Martijn van de Wiel kregen de bezoekers een terechte strafschop die zij ook prima benutten.

Met nog tien minuten te gaan, verwachtte eigenlijk niemand meer dat Grolse Boys nog gelijk zou maken. Maar de spelers geloofden er toch nog in. In de laatste minuut bracht Arjan een hoekschop opnieuw voor het doel. Dit leverde blijkbaar zoveel gevaar op dat de keeper en een aantal spelers elkaar in de weg liepen waardoor Arben voor de derde keer kon aanleggen. Er werd nog wel afgetrapt, maar direct daarna werd er gefloten voor het einde.

Volgende week staat de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen SVDW uit Doetinchem op het programma. Gezien de stand in de competitie van beide ploegen wederom een kraker en kan een stap omhoog gezet worden!

foto's klik hier

Opstelling
Doel: Barry Janssen
Achter: Slavko Duvnjak, Arjan Paf, Martijn van de Wiel (Richard Lorist), Vincent te Brake
Midden: Ronald Wagendorp, Jalal Essbai, Maikel Nuchter (BramCorts)

Wissels Grolse Boys:
Benny de Leeuwe voor Zouhair Chahboune (60e minuut); Bram Corts voor Maikel Nuchter (75 e minuut) en Richard Lorist voor Martijn van de Wiel (80e minuut).