Grolse Boys blijft in de race

13 mei 2012

De eerste wedstrijd van Grolse Boys in de nacompetitie eindigde in een eneverend gelijkspel. De thuisploeg begon zeer goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Toch had Wageningen het betere van het spel en combineerde makkelijker. Het is een technisch sterke ploeg, die thuis op kunstgras spelen, wat in de eerste helft goed te merken was.

De snelle combinaties van Wageningen liepen als een trein en dat zette Grolse Boys regelmatig onder druk. Toch kwam rood-wit combinatie in een sterke fase op 1-0. Arjan Paf leek in eerste instantie de bal te verliezen, maar veroverde deze goed terug, gaf een mooie pass op Khalid Chahboune, die Arben Rama een niet te missen kans gaf. De 1-0 was een feit. Niet lang daarna kreeg Arben een tweede kans. Hij kwam alleen voor de keeper, maar deze kwam goed zijn goal uit, waardoor deze een doelpunt voorkwam.

In plaats van dus 2-0 werd het kort daarop 1-1. Een mooie voorzet van rechts werd vervolgd met een prima kopbal die onhoudbaar in de bovenhoek verdween. in ging. Na ongeveer een half uur spelen liep Khalid, die tot dan toe de gevaarlijkste aanvaller van Grolse Boys was, een blessure op. Hij moest gewisseld worden en dat betekende een aderlating voor de voorhoede.

Grolse Boys miste in de verdediging duidelijk Jalal Essbai, want de organisatie stond niet altijd goed. Ook werd er regelmatig te slap uitverdedigd waardoor Wageningen aan een nieuwe aanval kon beginnen. Uiteindelijk kon Wageningen combineren tot op de helft van Grolse Boys. Daardoor werden twee doelpunten gescoord wat voor een 1-3 ruststand zorgde.

Wageningen was tevreden met deze stand en dacht de tweede helft met de wind in de rug de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen. Grolse Boys had de rust goed gebruikt en de tactiek aan te passen aan de tegenstander en de weersomstandigheden (harde tegenwind). Ook het opgekomen publiek ging vol achter de thuisploeg staan. Aanvoerder Arjan ging voorop in de strijd en via een voorzet op Zouhair, randje buitenspel, scoorde deze de 2-3.

Alles was weer mogelijk. Grolse Boys bleef drukken, maar kon niet direct scoren. Wageningen ging steeds minder voetballen en probeerde vooral met de lange bal de wind te benutten. Eén van deze hoge ballen kreeg keeper Sebastiaan van Beugen niet onder controle, waarna Wageningen accuraat reageerde en scoorde. De 2-4 stond op het scorebord. Het publiek gaf op dat moment weinig meer voor de kansen van de thuisploeg, maar gelukkig dachten de spelers daar anders over.

Eerst ging Mathijs Paf vanuit de verdediging op rechts goed door, omspeelde een tegenstander, maar maakte in het strafschopgebied een verkeerde keus waardoor de keeper het gevaar kon keren. Alle spelers rechten hun rug en gingen de laatste 10 minuten er vol tegen aan. Zo ging Arjan een actie aan in het strafschopgebied van de tegenstander. Hij kon uiteindelijk nog een voorzet geven, die via een tegenstander en de keeper, de ingevallen Maarten Kerver bereikte die de 3-4 kon scoren.

In de laatste 5 minuten kreeg Grolse Boys net buiten de zestien een vrije trap na goed doorzetten van Mathijs. Johan Houben, die bekend staat om zijn gevaarlijke vrije trappen, nam deze ook uitstekend en schoot op de paal, waarna de ingevallen Danny Ferrol attent en hard de gelijkmaker binnenschoot, 4-4.

Alles bij elkaar was het een mooie spannende wedstrijd. Aanstaande zaterdag volgt de return op de Wageningse berg. Door de vierde gele kaart van Johan Houben zal hij de return moeten missen. Grolse Boys heeft al een bus geregeld, zodat de spelers verzekerd kunnen zijn van een goede publieke ondersteuning. We wensen hen nu al veel succes!

Opstelling:
Keeper: Sebastian van Beugen
Verdediging: Arjan Paf, Vincent te Brake, Sasha Milutinovic, Mathijs Paf
Middenveld: Dalibor Repija, Ronald Wagendorp (Danny Ferrol), Maikel Nuchter
Aanval: Khalid Chahboune (Zouhair Chahboune), Arben Rama (Maarten Kerver), Johan Houben