Lichtwedstrijd Grolse Boys 1 - Longa’30 1

11 oktober 2011

Op dinsdag 18 oktober a.s. om 19.30 uur speelt Grolse Boys een wedstrijd tegen Longa ’30 om zo de nieuwe verlichting van het hoofdveld officieel in werking te stellen.

Grolse Boys heeft al jarenlang de wens om het hoofdveld van “het Wilgenpark” van verlichting te voorzien. Het tweede veld, dat tevens trainingsveld is, wordt zó intensief gebruikt door de 10 elftallen, dat halverwege de competitie het veld al erg beschadigd is. Door de nieuwe lichtinstallatie hoopt de vereniging de speeldruk op het tweede veld te verminderen. Anderzijds is het nu ook mogelijk om ’s avonds op het hoofdveld inhaalwedstrijden te spelen, terwijl op het andere veld de trainingen kunnen doorgaan.
In het verleden is de gemeente Groenlo en later de gemeente Oost-Gelre al diverse keren gevraagd om ondersteuning voor dit project. Maar dat liep helaas tekens op niets uit. Gelukkig diende zich een gelegenheid aan om toch de wens te vervullen toen de Groenlose Tennis Vereniging verhuisde naar een nieuwe locatie. Grolse Boys kon een zestal in onbruik geraakte masten en de bijbehorende armaturen kostenloos overnemen. Daar is Grolse Boys de G.T.C. natuurlijk zeer erkentelijk voor.

De masten werden in de winter uit de bevroren grond gehaald en met de geweldige hulp van firma Rouwmaat bij firma Buïel gestald. In het voorjaar werden ze, weer met behulp van Rouwmaat geplaatst op het Wilgenpark. Nu was het “alleen nog maar” een kwestie van een paar kabels en aansluiten op het stroomnet, waarvan de kosten begroot werden op ongeveer € 7.000,--.

Uiteraard een enorm bedrag, dat een kleine vereniging niet zomaar beschikbaar heeft. Grolse Boys heeft toen dit project voorgedragen aan het RABO-Coöperatiefonds en er volgde een nominatie, mede dankzij het duurzame karakter van het project. Hierdoor was Grolse Boys al verzekerd van een bijdrage van € 2.500,-- uit het fonds. Ondertussen werkten verschillende vrijwilligers onder leiding van Henk Ruikes stevig door aan de uiteindelijk afronding.

Met een professionele presentatie tijdens de ledenvergadering van de Rabobank op 3 oktober jl. is het Grolse Boys gelukt om de bijdrage te verhogen naar € 3.500,--. Bovendien werd de presentatie van Paulus Maessen en Jasper de Kinkelder zo goed bevonden, dat zij de creativiteitsprijs, een prachtige videocamera, in ontvangst mochten nemen.

Grolse Boys is verheugd dat Longa’30 de hoogst spelende voetvereniging in onze gemeente en in de directe omgeving, direct bereid was om mee te werken aan de officiële ‘opening’. Vóór de voetbalwedstrijd zal het licht van het hoofdveld officieel ontstoken worden en zullen de belangrijkste sponsoren en alle vrijwilligers bedankt worden. Bovendien zullen er foto’s gemaakt worden van het eerste elftal met hoofdsponsor Rouwmaat om het nieuwe sporttenue officieel te tonen aan het publiek. Ook de nieuwe sporttassen van Veld zullen gepresenteerd worden op deze avond.

Inmiddels zijn aan de leden van de Rabobank en de sponsoren van Grolse Boys vrijkaarten verstrekt voor deze lichtwedstrijd. Voor niet-leden van de Grolse Boys zal er een toegangsprijs gevraagd worden van € 1,50, waarvoor men echter wel vóór de wedstrijd of in de rust een kopje koffie ontvangt. Grolse Boys verwacht een grote belangstelling voor deze wedstrijd, want het komt niet elke dag voor dat een hoofdklasse vereniging voetbalt in Groenlo.
Dus tot a.s. dinsdag 18 oktober om ongeveer 19.15 uur op “het Wilgenpark”. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72