Grolse Boys weer terug op aarde

18 september 2011

Grolse Boys staat weer met beide voeten op de grond
na het voortvarende begin van de competitie. Na twee goede overwinningen, waren de verwachtingen bij Grolse Boys hoog gespannen. De stemming was duidelijk positief en de opkomst van het eigen publiek was goed.

De wedstrijd begon rustig, misschien wel wat te rustig. De opbouw van de Zelos werd misschien wel te weinig gestoord. Toch kwam Grolse Boys via een lange pass van Sjalal Essbai die precies achter de defensie viel van Zelos op voorsprong doordat Zouhair Chaboune de bal op waarde schatte; 1 -0. Daarna liet de thuisploeg zich te veel terugzakken, wat misschien ook wel een verdienste van Zelos was. De verdediging van Grolse Boys kreeg het zwaar en uit een vrije trap op de rand van de zestien meter, maakte Zelos er 1-1 van. De wedstrijd ging daarna tamelijk gelijk op en er kwamen kansen aan beide zijde, maar vlak voor de rust werd een speler van Zelos vrij gelaten, waardoor deze er wat gelukkig 2-1 van kon maken doordat een speler van Zelos de bal finaal mistte. De 2-1 zette iedereen bij de Grolse Boys weer op scherp, en het laatste kwartier van de eerste helft leverde dat nog een aantal kleine kansjes op. De aansluitingstreffer zat er helaas niet in.
Direct na de rust werd de verdediging van Grolse Boys volledig uitgespeeld door de gevaarlijke spits van Zelos en maakte Zelos er 3-1 van. Zelos liet zich vervolgens terugzakken en probeerde met man en macht de voorsprong te verdedigingen. Grolse Boys deed er van alles aan om terug te komen en kreeg ook zeker kansen op een doelpunt, maar het zat hun niet mee. Het spel leverde langzamerhand eenrichtingsverkeer op waarbij Zelos loerde op de counter. Via Arjan Paf en Maikel Nuchter werden de paal en de lat geraakt. Toch kon de aansluitingstreffer niet uit blijven. Vijf minuten voor tijd wist Grolse Boys uiteindelijke toch de 2-3 te maken via het hoofd van invaller Maarten Kerver. In de tussentijd bij een incident met praten, kreeg de trainer Raymond van de Heide een rode kaart, omdat een opmerking van een toeschouwer op zijn conto werd geschreven.

Grolse Boys gokte op de gelijkmaker in een sterk slotoffensief, maar wat zo vaak gebeurd in het voetbal; de ene ploeg valt aan, waarna de ander via een counter scoort. Vlak voor tijd werd het dus 2-4 en de niet sterk leidende scheidsrechter telde geen tijd meer bij en floot direct af. Een gelijk spel zou de verhoudingen in het veld wat beter weergegeven hebben.

Doelpunten: Zouharir Chaboune, Maarten Kerver

Opstelling:
Verdediging: Sjalal Essbai, Danny Ferrol (Vincent te Brake), Ramon Smit, Bart Smeets
Middenveld: Arjan Paf, Johan Houben, Ronald Wagendorp
Aanval: Arben Rama (Maarten Kerver), Zouharir Chaboune (Edin Becic), Maikel Nuchter