Grolse Boys pakt volle winst in Enschede

21 maart 2011

Vorige week werd op het Wilgenpark gelijk gespeeld tegen PW. Tegen de stadsgenoot van PW moest Grolse Boys vandaag aantreden op kunstgras van Achilles Enschede. Iets wat in de 4e klasse E nieuw is en een voordeel lijkt voor de thuisclub. Toch doet Grolse Boys het dit seizoen zeer goed tegen hoog geklasseerde ploegen en op de ranglijst staan de twee ploegen slechts drie punten van elkaar verwijderd. Een cruciale wedstrijd in de tweede periode en bij winst kan Grolse Boys op gelijke hoogte komen.

Het mooie voetbalweer was in eerste instantie niet terug te zien in de selectie van Grolse Boys. Ramon Smit was geschorst en Dalibor Repija was afwezig in verband met familieaangelegenheden. Daarnaast waren er een aantal twijfelgevallen in de selectie en moest de warming-up uitsluitsel geven. Ook waren er een aantal lichtpuntjes op te merken. Mathijs Paf was na een aantal weken weer fit genoeg gebleken om vanaf de 1e minuut aan te treden en hetzelfde gelde voor Jalal Essbai. Dit betekende dat de verdediging van Grolse Boys op drie plaatsen moest worden gewijzigd. De eerste minuten waren duidelijk voor Grolse Boys. Er werd vanaf het eerste fluitsignaal flink druk gezet en dat leverde direct een grote kans op voor Chalid Chahboune die verzuimde te scoren. Achilles Enschede probeerde van achteruit op te bouwen en de twee spitsen te bereiken. Op het middenveld beschikten ze over een handige en baltechnische voetballer die veelvuldig werd betrokken in de opbouw. Grolse Boys probeerde vanaf de middenlijn met veel inzet de opbouw te verstoren. Ook al leek Achilles Enschede de wedstrijd in handen te hebben. De beste kansen waren voor Grolse Boys. Zodra de bal werd veroverd werden de spitsen aangespeeld en dit leverde een aantal messcherpe counters op. Arben Rama en Chalid Chahboune kwamen een aantal keren in doelrijke positie, maar wisten het laatste zetje niet te geven. Dit was jammer voor Grolse Boys aangezien Achilles Enschede in de opbouw daar weinig tegenover kon zetten en niet gevaarlijk kon worden. Jalal Essbai viel prima in als laatste man en zette de verdediging goed neer. Na 20 minuten moest Sasha Milutinovic het veld verlaten en kwam Tom Jansen de verdediging versterken. Achilles Enschede raakte nog een keer de lat voordat de kleedkamer werd opgezocht. De ruststand was 0 - 0 waar Grolse Boys eigenlijk op voorsprong had moeten staan.

Bij de aftrap van de tweede helft moest Grolse Boys noodgedwongen de tweede wissel toepassen. Zouhair Chahboune ging Maikel Nuchter vervangen in de aanval. Dit pakte direct goed uit. Zouhair Chahboune kon met zijn snelheid voor veel gevaar zorgen en creëerde een aantal kleine kansjes. Johan Houben speelde een sterke wedstrijd en bleek de motor op het middenveld bij afwezigheid van Dalibor Repija. Na een eerste vrije trap van grote afstand te hebben gemist, was de tweede vrije trap raak. Met een keiharde pegel vanaf de zestien vloog de bal onhoudbaar de kruising in. Een verdiende voorsprong op dat moment en had voor wat verlichting moeten zorgen. Niets was minder waar en de laatste 20 minuten van de wedstrijd werden een ware beproeving voor Grolse Boys. Achilles Enschede ging na de 0 - 1 een op een spelen en daar bleek het middenveld niet meer tegen opgewassen. Met een extra spits wilde Achilles Enschede de gelijkmaker forceren. Het hart van de verdediging met Bram Corts, Mathijs Paf en Jalal Essbai stond echter als een huis. De ene na de andere bal die door Achilles Enschede de zestien werd ingepompt werd vakkundig weggewerkt. Zelfs Mathijs Paf die normaal gesproken geen bal met zijn hoofd kan raken, wist nagenoeg elke bal weg te koppen. Dit tot groot ongenoegen van de tukkers. Niet verder dan een aantal scrimmages voor de goal van Grolse Boys wist Achilles Enschede niet meer te komen. Anders lag Barry Janssen alsnog in de weg. Het laatste fluitsignaal bleek meer dan welkom en brachten drie zeer belangrijke punten mee naar het Wilgenpark voor de tweede periode!

Volgende week wordt er om half drie afgetrapt op het Wilgenpark tegen Haaksbergen. Gezien de stand en de eerste positie in de tweede periode moeten er drie punten gepakt worden.

Doelpunten : Johan Houben (70e minuut)

Doel : Barry Janssen
Verdediging : Mathijs Paf, Jalal Essbai, Sasha Milutinovic (Tom Jansen, Niels Rondeel),